V petek, 9. 4. 2021, ob 14. uri so naši dijaki tekmovali na Regijskem tekmovanju iz fizike na Gimnaziji Murska Sobota. Tekmovanje je bilo prvič v zgodovini izpeljano virtualno, preko orodja ZOOM. Na regijsko tekmovanje je bilo prijavljeno 128 tekmovalcev iz celotne regije med Mariborom in Lendavo. Žal se kar nekaj naših odličnih in perspektivnih tekmovalcev ni uspelo vključiti na tekmovanje, zaradi tehničnih težav na omrežju. Nekaj dijakov pa je tik pred tekmovanjem zbolelo.

Društvo matematikov, fizikov in astronomov (DMFA) naši regiji, kamor spadajo šole Spodnjega Podravja in Prekmurja, že nekaj let dodeljuje le 18 možnih udeležencev na državnem tekmovanju iz fizike. To pomeni, da se na državno tekmovanje uvrstijo resnično najboljši dijaki. Dijaki so tekmovali  v I., II. in III. tekmovalni skupini.  V skupina I (mehanika) so tekmovali dijaki Sandro Čeh (1. š),  Barbara Kropec (1. b) in Tin Šoškič (1. a). V skupini II  (toplota in elektrika) so tekmovali Maja Leskovar (3. b), Matija Berden Strelec (3. a), Nina Krajnc (3. d), Uroš Ber (3. b) in Niko Ogrizek (3. b). V skupini III (vsa poglavja fizike) so tekmovali Vida Glatz (4. d),  Matej Kolednik (4. d),  Jaka Horvat (4. c),  Lovro Lozinšek (4. c) in Gal Zmazek (4. c). Naloge so bile tudi letos izjemno težke, zato je bilo malo prejemnikov bronastih Stefanovih priznanj. Prejeli so jih Maja Leskovar, Matija Berden Strelec, Matej Kolednik in Gal Zmazek.

Vsi štirje so dosegli dovolj točk, da so se uvrstili na državno tekmovanje iz fizike, ki bo tokrat na Gimnaziji Kranj. Matija Berden Strelec je v svoji tekmovalni skupini dosegel najboljši rezultat.

 

Čestitamo!

Viktor Vidovič, profesor fizike

(Visited 61 times, 1 visits today)