V četrtek, 20. maja 2021, smo na Gimnaziji Ptuj tekli v okviru 7. UNESCO-vega ASP teka mladih. Tek, ki je že tradicionalni dogodek slovenskih vrtcev in šol, vsako leto poteka na Ptuju. Zaradi epidemiološke situacije pa je letos  potekal na daljavo, virtualno, kot so v zadnjem letu večinoma potekale tekaške prireditve. To pomeni, da so otroci, učenci in dijaki iz 81 vzgojno-izobraževalnih zavodov tekli vsak na svoji šoli. Tek naj bi potekal 12. maja,  zaradi slabega vremena pa smo bili prisiljeni teči ob različnih dnevih.  

Kljub epidemiološkim omejitvam smo tek na naši šoli organizirali za vse dijake. Vsak razred je tekel ob določeni uri, tako da se dijaki na teku niso srečevali. Med poukom so se na teku zvrstili vsi dijaki. Po odzivu sodeč so se zabavali in tek jim je popestril šolske ure. Najbolj smo letos pogrešali druženje ob številnih dogodkih, ki so v preteklosti spremljali tek. 

Novost na virtualnem teku pa je bil tek s sloganom. Vsaka šola si je izbrala enega od predhodno zbranih sloganov. Tega so si učenci napisali na trak in se z njim fotografirali. Fotografije pošiljajo na Gimnazijo Ptuj in  največkrat napisani slogan bo postal slogan 7. teka.

Posebnost letošnjega teka so tudi razglednice, na katere smo natisnili vse  slogane. Razglednice so šole lahko poslale svojim partnerskim šolam in drugim ustanovam, s katerimi sodelujejo.

Do sedaj prispele fotografije prikazujejo, da je na 7. teku sodelovalo več kot 2500 mladih iz vse Slovenije.

(Visited 148 times, 1 visits today)