V četrtek, 29. septembra 2022, smo s prostovoljstvom obiskale Zavod Dornava. Dijakinje smo kot prostovoljke obiskale zavod v okviru projekta Inkluzija.

Ob koncu pouka smo se odpravile do avtobusne postaje in se z avtobusom zapeljale do Dornave. Tam so nas pričakale tri zaposlene, ki delajo v zavodu in trije varovanci zavoda, ki tam preživijo kar nekaj časa. Najprej se je vsak predstavil in povedal nekaj malega o sebi, da smo se spoznali. Ogledali smo si filmček, ki je prikazoval zgodovino zavoda vse do današnjega dne. Sprehodili smo se skozi telovadnico, sobo Vila Čira Čara, sobo za zajtrkovanje, po hodnikih, skozi sobo za sproščanje in mimo živalskega vrta. Povedali so nam, kaj je namen vsake sobe in na kak način jo uporabljajo. Po ogledu so nas še zelo lepo pogostili.

Celotna izkušnja mi je najbolj dala misliti, da bi morali biti za stvari, ki se nam zdijo samoumevne, veliko bolj hvaležni. Na primer to, da znamo hoditi, živimo doma, govorimo brez večjih težav… so stvari, ki se nam morda zdijo samoumevne, vendar so za nekoga največji cilj v življenju. Zdi se mi, da od vseh prihaja neka pozitivna energija, ki oddaja hvaležnost do življenja. Popoldan smo res lepo preživele in se že veselim naslednjega skupnega druženja.

 

Nika Črnjavič, 2.U

(Visited 67 times, 1 visits today)