Člani angleške glasbeno gledališke skupine ANGLES smo 19. januarja premierno uprizorili predstavo Profoundly Classical Cinderella.

… Pravljico, kot so jo predstavili brata Grimm, Perrault in tudi Disneyev film, smo malce prilagodili. Dodali smo nepozabne melodije romantičnega obdobja in kar nekaj lastnih zamisli, da lahko pokažemo svoje jezikovno znanje in odrske veščine.

Pravljice pa nismo posodobili. Naša predstava ne naslavlja vprašanj družbene neenakosti, ne išče odgovorov na globalne izzive. Je zgolj in samo pravljica.

Pa vendar –

Pravljice s kraljičnami in gradovi, kakor tudi klasična glasba mojstrov, kot sta Rossini in Čajkovski, so pomemben del naše evropske dediščine, na katero smo lahko ponosni.

Še več: mamin nasvet Pepelki je: Bodi pogumna, in bodi prijazna. Pogum, srčnost in prijaznost pa so nedvomno vrline, ki štejejo.

In včasih je blagodejno v življenje pustiti tudi malo čarobnosti.

(iz nagovora občinstvu pred začetkom predstave)

V predstavo smo vložili veliko truda, se zelo povezali in zdaj res uživamo v svojih vlogah. Pepelko si bodo ogledali dijaki Gimnazije Ptuj kot obvezni del OIV, pa tudi dijaki in učenci šol, ki bodo pokazale zanimanje.

Fotografije so nastale v času zadnje vaje v sredo, 18. januarja. Kmalu bo na voljo tudi posnetek celotne premierne predstave.

Člani ANGLES z mentoricama

Foto: Blaž Vidovič

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 57 times, 1 visits today)