V sredo 22. 3. in četrtek 23. 3. 2023 so v Zavodu Marianum v Veržeju potekale intenzivne vaje Dekliškega pevskega zbora in Orkestra Gimnazije Ptuj.

Pevke smo čas za vajo namenile predvsem izdelovanju skladb za bližajočo se območno revijo pevskih zborov. Dodobra smo spoznali dve a cappella skladbi. Skupaj z zborovodkinjo Evo Barbaro Vilčnik smo ponosne, da bomo lahko po dveh letih končno skupaj stopile na oder ter v najboljši luči zastopale Gimnazijo Ptuj. Sedaj nam manjka še zadnje »piljenje« detajlov, kljub temu pa smo našle čas, ki smo ga izkoristile za petje naših najljubših skladb ob spremljavi kitare. To nas je kot skupino še bolj povezalo ter nam dalo novega zagona za naprej.

Člani orkestra pa smo se ob vodstvu umetniške vodje orkestra Romane Zelenjak tokrat povzpeli na višjo raven. Na zaključnem koncertu v mesecu maju se bomo med drugim predstavili tudi z izvedbo dela iz znane opere »Carmen«. Seveda pa nastajajo tudi druge nove skladbe, ki jih načrtujemo za naslednje šolsko leto, da bomo bodoče dijake lahko pričakali karseda toplo in jih morda navdušili, da sem nam tudi sami pridružijo.

Da pa na vajah orkestra vseeno ne bi bilo vse skupaj preveč resno, pa zelo ubrano zazvenijo  melodije narodnih pesmi, ob katerih se tu in tam tudi zavrtimo.

Dijaki se strinjamo, da sta bila dneva skupnih intenzivnih vaj uspešna, zahtevna, vendar nepozabna. Veliko smeha, dobre družbe, zvečer pa tudi namakanje v bližnjih termah. Komaj čakamo naslednji glasbeni tabor.

(Visited 70 times, 1 visits today)