Mednarodni dan žena PDF natisni E-pošta
Nastop mešanega mladinskega pevskega zbora Gimnazije Ptuj z gosti
22. 3. 2012

Na prideitvi, ki so jo pripravile profesorice Jožica Lovrenčič Lah (zborovodkinja), Vida Otič in Romana Zelenjak, so nastopili MeMPZ Gimnazije Ptuj, Lea Lampret z refleksijo profesorice filozofije Vide Otič Enakost med spoloma, violončelistka Katja Rašl, recitatorja Neven Borak in Matjaž Čuš, plesalki Kaja Amon in Nika Krajnc ter pianist Žan Poherc.

foto: Oskar Težak

 
Prvi pomladanski dan na Gimnaziji Ptuj PDF natisni E-pošta

_________________________________________________________

POMLAD PREDSTAVLJA LJUBEZEN IN NOVO ROJSTVO,
NOVE ZAČETKE,
NOVA SPOZNANJA,
NA POTI ŽIVLJENJA
IN ZAVEDANJA, DA ŽIVIMO LE TUKAJ IN ZDAJ!
NAJ NAS OBJAME POMLAD …

___________________________________________________________________

V sredo, 21. marca, so dijaki 2.g razreda pod vodstvom svojih mentoric v prostoru šolske avle pripravili pomladni utrinek.
Sodelujoči: Martin   Cvetko, Nataša   Divjak, Ivana   Djakovič, Larisa   Horvat, Nuša   Malovič, Klementina   Podgoršek, Sanja   Špindler
Mentorice: Irena   Ljubec, Estera   Jelenko, Jelka   Kosi, Eva   Milošič

foto: B. Rokavec

 
Gostovanje nemške pisateljice Birgit Vanderbeke PDF natisni E-pošta

V torek, 20. 3. 2012, smo na Gimnaziji Ptuj gostili nemško pisateljico Birgit Vanderbeke, avtorico v slovenščino prevedenega kratkega romana Denar ali življenje, ki je obvezno literarno delo na maturi iz nemščine na višji ravni. Avtorica je prebrala nekaj odlomkov iz knjige, sledil pa je pogovor z dijaki. Pogovora z avtorico so se udeležili dijaki 1.‒4. letnika, ki se nemščino učijo kot 1. tuji jezik, dijaki, ki letos opravljajo maturo iz nemščine na višjem nivoju in dijaki, ki obiskujejo pouk DSD. Pridružili so se nam tudi dijaki iz Gimnazije Slovenska Bistrica.

Pred slovesom je gostja šoli in dijakom podarila nekaj svojih knjig, mi pa smo se ji zahvalili s šopkom rož in darilcem, ki jo bo spominjalo na  naše mesto Ptuj in Slovenijo.

Več o avtorici: http://www.tour-literatur.de/Autoren_texte/vanderbeke.htm

Birgit Vanderbeke na Gimnaziji Ptuj (foto: B. Rokavec)

 
<< Začetek < Prejšnja 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 Naslednja > Konec >>

Stran 499 od 580