Obisk Narodne galerije in Narodne in univerzitetne knjižnice PDF natisni E-pošta

Z dijaki 4. letnikov, ki se pri predmetu umetnostna zgodovina pripravljajo na maturo, smo se 14. 12. 2011 odpravili v na ekskurzijo v Ljubljano v okviru priprav in izvedbe UZG – praktikuma. Večina dijakov je pripravila predstavitve umetnin v Narodni galeriji, kjer smo si podrobneje ogledali dela od gotike do impresionizma. Dijaki so si samostojno izbrali umetniška dela, izdelali pisne naloge, potem pa jih v obliki govornega nastopa predstavili. Nekateri izmed njih so si izbrali isto umetniško delo, tako smo na primer poslušali kar nekaj zanimivih interpretacij Kavčičeve Salomonove sodbe, pa Almanachovih Kvartopircev, Petkovškovega dela Doma in še drugih. Vsaka interpretacija je odsevala svojstven stik, ki ga je dijak doživel ob umetnini in njenem razumevanju. To je tudi cilj uzg – praktikuma, saj je interpretacija vsakega umetniškega dela najbolj prepričljiva, izvirna, ko se posameznik tesneje poveže z vidnim in nevidnim.
Poleg stalne zbirke Narodne galerije smo drugi del praktikuma opravili v Narodni in univerzitetni knjižnici, kjer smo si ogledali še veliko čitalnico.
Dijaki so bili s predstavitvami zadovoljni in vsi skupaj smo na poti domov ob bogatih vtisih prišli do zaključka, da je ta novost na letošnji maturi nadvse dobrodošla.

Estera Jelenko

 
Nagradna ekskurzija na Dunaj PDF natisni E-pošta
19. 12. 2011

Ekskurzija na Dunaj je bila nagrada ravnateljice Melani Centrih za predstavo, ki smo jo pripravili junija 2011.  Potekala je pod strokovnim vodstvom ge. Marije Hernja Masten, ki je dijakom predstavila zgodovino Avstrije in Dunaja. Ogledali smo si stalno razstavo Klimtovih del, v Judovskem muzeju pa razstavo Hollywood, ki je posvečena predvsem ustvarjalcem v filmski industriji, ki so judovskega porekla.
Ogledali smo si tudi Štefanovo cerkev in se sprehodili po božičnem sejmu pred mestno hišo. Tam so naši člani pevskega zbora zapeli nekaj božičnih in slovenskih narodnih pesmi. Njihovo ubrano petje je pritegnilo pozornost Dunajčanov, ki so se ustavljali, poslušali in fotografirali.

Dijake sta spremljali mentorici, profesorici Aleksandra Pal in Romana Zelenjak ter profesorica Jožica Lovrenčič Lah.

 
Predstavitev fakultet PDF natisni E-pošta

V sredo, 25. 1. 2012, ja na Gimnaziji Ptuj potekala predstavitev fakultet za dijake 4. letnika, ki bodo v kratkem morali izpolniti svojo prvo prijavo za vpis na izbrano fakulteto. V kulturni dvorani je Vpisna služba Maribor predstavila vpisni postopek, po učilnicah pa so fakultete predstavile 24 študijskih programov.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 Naslednja > Konec >>

Stran 503 od 564