UNESCO • Globalni teden učenja PDF natisni E-pošta
Predstavitev pravilnega ločenega zbiranja odpodkov za dijake 1. letnikov

Okoljskih problemov se na Gimnaziji Ptuj dobro zavedamo, zato smo sklenili ukrepati in pred dvema letoma smo v šoli prešli na ločeno zbiranje odpadkov. Iz učilnic smo odstranili običajne koše za mešane odpadke, na hodnikih smo namestili koše za papir, plastiko in ostale odpadke, ki jih ne moremo ločiti, v prvem in drugem nadstropju koš za kovino, v jedilnici pa tudi koš za biološke odpadke. Da smo ločevanje odpadkov osvojili in ga začeli vestno in dosledno upoštevati, smo prvi dve leti izvajali tudi dežurstvo in tekmovanje med razredi.

Več ...
 
ENO in UNESCO / Drevo je življenje PDF natisni E-pošta

Dijaki 1. a se bodo v okviru projektov ENO in UNESCO  šolskem letu 2011/2012 posvetili gozdovom. 16. novembra 2011 so se zato z razredničarko Dobrinko Voršič Rajšp in v spremstvu gospoda Andreja Kovačiča, vodje Krajevne enote Ptuj Zavoda za gozdove Slovenije, podali na zanimiv sprehod v bližnji gozd.

Gozd bodo opazovali skozi vse letne čase in obiskali ga bodo najmanj štirikrat v tem šolskem letu. V gozdu so si izbrali drevo, ki ga bodo v različnih letnih obdobjih fotografirali, narisali in opisali dogajanje okrog njega in na njem. Izbrali so si mogočen hrast dob, ki je med precej razširjenimi v slovenskih gozdovih. Na ptujskem območju ga je v gozdu okrog 3%.

"Naše drevo je visoko in v tem letnem času že brez listja. Pritegnilo nas je, ko smo v deblu odkrili luknjo, gnezdo male žolne. Veselimo se že spomladanskega obiska, saj nas bodo takrat morda pozdravili tudi njeni mladički," so povedali dijaki.

Izbrani hrast dob                                Objem

 
Tekmo zaključili z neodločenim izidom PDF natisni E-pošta

Kot smo že najavili, je v torek, 15. 11. 2011, na Gimnaziji Ptuj potekala tekma ŠKL med nogometnima ekipama Gimnazije Ptuj in Gimnazije Musrka Sobota. Po dobrem začetku ptujskih nogometašev so tekmo zaključili neodločeno z izidom 2:2.

Nogometna ekipa Gimnazije Ptuj in mentor Igor Solina

 
<< Začetek < Prejšnja 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 Naslednja > Konec >>

Stran 509 od 551