Predavanje in prevajalska delavnica Jakoba J. Kende PDF natisni E-pošta

30. oktobra 2011 nas je že šestič obiskal priznani slovenski prevajalec in vsestranski ustvarjalec Jakob J. Kenda. Srečanje so v okviru predmeta slovenska književnost in prevodi (predmet 4. e-oddelka) in v povezavi s knjižničnim informacijskim znanjem organizirale profesorice Marija Holc,  Alenka Ketiš, Dušanka Pešec,  Slavica Bratuša in knjižničarka Jelka Kosi. Enournega predavanja o prevajalskem poklicu in umetnosti prevajanja se je v kulturni dvorani Gimnazije Ptuj poleg 4. e-oddelka udeležilo še 70 zainteresiranih dijakov in profesorjev naše šole. Kenda je ponovno navdušil s predstavitvijo svojih izkušenj in sloga prevajanja. Srečanje z dijaki 4. e-oddelka se je nadaljevalo s triurno prevajalsko delavnico z analizo in prevodom govora Baraka Obame.

Jelka Kosi


 
Pri prijateljih na Dunaju PDF natisni E-pošta

Pred koncem lanskega šolskega leta so nas dijaki dunajske gimnazije Bertha von Suttner – Schulschiff obiskalj ter spoznali najstarejše slovensko mesto Ptuj in prestolnico Ljubljano. V dveh kratkih dneh smo se sodelujoči v izmenjavi lahko komaj dobro spoznali, v letošnjem šolskem letu pa smo druženje nadaljevali.

Več ...
 
Državno prvenstvo v šahu PDF natisni E-pošta

V soboto, 3. 12. 2011, je v Ljubljani potekalo državno prvenstvo v šahu. Pri fantih, kjer je konkurenca zelo velika, je z odlično igro, a veliko smole Gimnazijo Ptuj zastopal Žan Belšak. V dekliški kategoriji je nastopila Lara Carli in dosegla 5. mesto.
Obema čestitamo za uspešen nastop!

Goran Bezjak

Lara Carli                                                              Žan Belšak

 
<< Začetek < Prejšnja 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 Naslednja > Konec >>

Stran 512 od 564