Na simulaciji Evropskega parlamenta za mlade za predsednico izvolili Lenko Klajnšek PDF natisni E-pošta
25. 11. 2011

Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji je v sodelovanju s Klubom evropskih študentov in z gostoljubjem Državnega zbora Republike Slovenije pripravila zaključno nacionalno simulacijo Evropskega parlamenta celoletnega projekta simulacij delovanja te institucije za srednje šole. Simulacija je potekala v veliki dvorani Državnega zbora Republike Slovenija v petek 25. novembra 2011 ob 10. uri.

Mladi poslanci, predstavniki slovenskih srednjih šol, so s 64 glasovi za predsednico izvolili Lenko Klajnšek, dijakinjo 4. e Gimnazije Ptuj. Njen protikandidat je zbral 47 glasov.

Simulacijo Evropskega parlamenta smo lahko spremlja v živo na povezavi: http://www.evropske-razprave.si/video-prenosi/spletni-video-prenos/ljubljana-25-11-11.html

Več informacij o dogodku Nacionalna simulacija Evropskega parlamenta.

 

V nadaljevanju objavljamo razmišljanje izvoljene predsednice Evropskega parlamenta za mlade Lenke Klajnšek.
Več ...
 
Po Sloveniji s singapurskimi prijatelji (1. del) PDF natisni E-pošta
24. 11. 2011

Danes smo se odpravili v Škocjanske jame, kjer smo občudovali lepote slovenskega podzemlja. Pot nas je vodila do slovenske obale in tam nas je skoraj odpihnila burja. Končali smo na kmečkem turizmu Grča, tu pa smo smo se naužili slovenskih dobrot in proslavljali dolgo v noč.

Za spletno stran Gimnazije Ptuj iz vasi Hrušica: Tatjana, Anja in Sara

 
Področno prvenstvo v rokometu za dijakinje in dijake PDF natisni E-pošta

Letos je področno prvenstvo v rokometu za dijakinje in dijake srednjih šol gostila Gimnazija Ormož. V konkurenci dijakov sta se pomerili ekipi domače gimnazije in gimnazije iz Ptuja.
Večni derbi dveh gimnazij je tokrat drugič zapored pripadel gimnazijcem iz Ptuja, ki so po prikazani igri zasluženo zmagali z rezultatom 29:17.
Za Gimnazijo Ptuj so nastopili:
Koštomaj, Cvetko T., Cvetko R. 1, Benčič 1, Janžekovič 4, Toš 4, Jerenec 2,Verdenik 5, Čuš 1,Kenda, Pravdič 1, Leben 1, Žuran 4, Reisman, Pukšič 2.
Dijaki ptujske gimnazije so se tako uvrstili v četrtfinale. Prav tako dijakinje, čeprav brez borbe, ker ormoške gimnazijke niso imele ekipe.

Tomaž Zemljič

 
<< Začetek < Prejšnja 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 Naslednja > Konec >>

Stran 513 od 559