Tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni PDF natisni E-pošta
Gimnaziaj Ptuj, 14. 10. 2011

V petek,  14. 10. 2011, je na naši šoli potekalo šolsko tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni. Tekmovanja se je udeležilo 38 dijakov, od tega je 9 dijakov prejelo bronasto priznanje. Na državno tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni, ki bo potekalo 19. 11. 2011, so se uvrstili trije tekmovalci, ki so na šolskem tekmovanju dosegli najvišje število točk. To so

Luka Pušnik 1.b,

Melanie Golob 1.e,

Urška Ljubec 1.c.

 

Čestitamo vsem udeležencem tekmovanja!

Irena Ljubec

 
Tržnica poklicev na OŠ Olge Meglič PDF natisni E-pošta
OŠ Olge Meglič, 25. 10. 2011

Tržnica poklicev je prireditev, ki jo osnovne šole organizirajo za svoje devetošolce, ki so pred pomembno življenjsko odločitvijo, pred izbiro poklica in pred vpisom v srednjo šolo. Na predstavitvi sodelujejo srednje in poklicne šole iz regije, ustanove in zavodi, kot je denimo Zavod za zaposlovanje, CIPS - Center za informiranje in poklicno svetovanje Ptuj, Dijaški dom Ptuj ..., ki bodoče dijake informirajo o možnostih šolanja po končani osnovni šoli, pa tudi o možnostih zaposlovanja. Učenci in njihovi starši se lahko pogovorijo s predstavniki srednjih šol in njihovimi dijaki, pridobijo informacije iz prve roke, prejmejo informativni material, kar jim pomaga pri tej pomembni odločitvi. Prva tržnica, ki so se je udeležili predstavniki Gimnazije Ptuj, je letos potekala na OŠ Olge Melgič. Profesorjem so se pridružili tudi bivši učenci OŠ Olge Meglič: Vita Hojnik, Nuša Erjavec, Jernej Černe in Miha Kosi. 

   

Zainteresirani osnovnošilci ...                                             ... in naši dijaki, nekdanji učenci OŠ Olge Meglič

 
Občinsko srednješolsko prvenstvo v rokometu PDF natisni E-pošta
Šolski center Ptuj, 24. 10. 2011

V ponedeljek, 24. 10. 2011, se je v dvorani Šolskega centra na Ptuju odvilo prvenstvo srednjih šol v rokometu. Sodelovale so ekipe  Strojne šole, Elektro in računalniške šole, Ekonomske šole in Gimnazije Ptuj.
Tekmovanje je potekalo v dveh skupinah. V prvi skupini je Gimnazija Ptuj porazila Strojno šolo z visokim rezultatom 20:7. V drugi skupini pa sta moči merili Ekonomska šola in Elektro in računalniška šola. Slednji so se z zmago uvrstili v finale, kjer jih je čakala Gimnazija Ptuj. Tako sta se za tretje mesto pomerili ekipi strojnikov in ekonomcev, kjer so slavili slednji. V finalnem obračunu pa je v izenačenem boju (14:12) slavila Gimnazija Ptuj, ki si je s tem priborila pravico do nadaljnjega tekmovanja.
Končni vrstni red:
1. mesto: Gimnazija Ptuj
2. mesto: Elektro in računalniška šola
3. mesto: Ekonomska šola
4. mesto: Strojna šola

Gimnazijska rokometna ekipa

 
<< Začetek < Prejšnja 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 Naslednja > Konec >>

Stran 526 od 564