Pogovor o filmu Otročički PDF natisni E-pošta

Dijaki 3. b oddelka so si 18. 11. 2011 v okviru razrednega projekta ČLOVEKOVE PRAVICE ogledali francoski dokumentarni film Otročički. 22. 11. 2011 je Nina Milošič iz CID-a Ptuj zanje pripravila voden pogovor o filmu. Poudarila je estetski prikaz rojstev otrok v štirih zelo različnih kulturah intega primerjala z dejanskim stanjem odraščanja otrok po svetu. Navedla je podatke o otrocih, ki stradajo in živijo pod pragom revščine. Opozorila je tudi na stereotipne predstave o tem, kaj je za zahodno kulturo v vzgoji otrok sprejemljivo in kaj ne.

Manja Bratuž

 
Ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč PDF natisni E-pošta

V soboto, 19. novembra 2011, ob 17. uri je pred Mestno hišo  na Ptuju  potekala obeležitev Svetovnega dneva spomina na žrtve prometnih nesreč. Prireditev je pripravilo več ptujskih šol: OŠ Ljudski vrt, OŠ Mladika, Strojna šola in Gimnazija Ptuj skupaj s SPV Mestne občine Ptuj. S kratkim program, ki je jasno pokazal doživljanje mladih, ki so izgubili sošolca in prijatelja v prometni nesreči, razdeljevanjem svetlobnih teles in misli ter prižiganjem svečk smo opozarjali na dejstvo, da smo vsi odgovorni za varnost v cestnem prometu. In vsi lahko naredimo nekaj za varnejšo pot.  Na to smo opozarjali s sloganom, ki je bil vodilo že v lanski akciji »Dobre želje uresničujmo z dejanji!«. Vsi želimo sočloveku pomagati in ob premagovanju bolečine izrečemo dobre želje, a naj te želje ne ostanejo le besede. Naj postanejo dobre želje dejanja, vsak se lahko potrudi za večjo varnost v prometu.
Prireditve se je udeležilo 25 dijakov Gimnazije Ptuj, ki jih je spremljala profesorica Irena Ivanuš.

Irena Ivanuš

 
Napoved dogodkov, 5.‒9. 12. 2011 PDF natisni E-pošta

6. 12. 2011 / Pisanje apelov za osvoboditev političnih zapornikov
Apele bomo pisali v okviru akcije Amnesty International v avli šole. Dejavnost vodita profesorici Vida Otič in Aleksandra Pal.

PRISPEVEK

__________________________________________________________

6. 12. 2011 / Ogled filma Akvarij v Mestnem kinu Ptuj
Predstava, ki se začne ob 13.40, je namenjena dijakom prvih letnikov (razen 1. š). Predstavo podarja LAS MO Ptuj in je za dijake Gimnazije Ptuj brezplačna. Spremljevalci: 1. a  – Aleksandra Čurin, 1. b – Eva Milošič, 1. c – Jelka Kosi, 1. d – Peter Marčič, 1. e – Dušan Fišer

__________________________________________________________

6. 12. 2011 / Pisni del izpita DSD
Izpit bo potekal v učilnici 24 od 7.30 do 13.00. Seznam za nadomestne učilnice bo posredovan učiteljem, ki imajo v učilnici ta dan pouk, izobešen bo v zbornici in na oglasni deski za dijake. Vse dijake prosimo, da se ta dan ne zadržujejo na hodniku pred učilnico 24.

__________________________________________________________

7. 12. 2011 /  Področno prvenstvo v košarki v Slovenski Bistrici
Košarkarsko tekmo bosta odigrala  Center srednjih šol Slovenska Bistrica in Gimnazija Ptuj. Vodja ekipe Gimnazije Ptuj je Lovro Beranič.

PRISPEVEK

__________________________________________________________

7. 12. 2011 / Strokovni ogled transfuzijskega oddelka ptujske bolnišnice
Ogled je organiziran za zainteresirane dijake 3. letnikov. Vodja dejavnosti je profesorica Alenka Valentin.

__________________________________________________________

8. 12. 2011 / Šolsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje

PRISPEVEK

__________________________________________________________

 
<< Začetek < Prejšnja 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 Naslednja > Konec >>

Stran 527 od 578