Občinsko srednješolsko prvenstvo v rokometu PDF natisni E-pošta
Šolski center Ptuj, 24. 10. 2011

V ponedeljek, 24. 10. 2011, se je v dvorani Šolskega centra na Ptuju odvilo prvenstvo srednjih šol v rokometu. Sodelovale so ekipe  Strojne šole, Elektro in računalniške šole, Ekonomske šole in Gimnazije Ptuj.
Tekmovanje je potekalo v dveh skupinah. V prvi skupini je Gimnazija Ptuj porazila Strojno šolo z visokim rezultatom 20:7. V drugi skupini pa sta moči merili Ekonomska šola in Elektro in računalniška šola. Slednji so se z zmago uvrstili v finale, kjer jih je čakala Gimnazija Ptuj. Tako sta se za tretje mesto pomerili ekipi strojnikov in ekonomcev, kjer so slavili slednji. V finalnem obračunu pa je v izenačenem boju (14:12) slavila Gimnazija Ptuj, ki si je s tem priborila pravico do nadaljnjega tekmovanja.
Končni vrstni red:
1. mesto: Gimnazija Ptuj
2. mesto: Elektro in računalniška šola
3. mesto: Ekonomska šola
4. mesto: Strojna šola

Gimnazijska rokometna ekipa

 
Šolsko tekmovanje iz logike PDF natisni E-pošta

V Zvezi za tehnično kulturo Slovenije si že 26 let prizadevajo mlade vzpodbujati pri učenju logičnega sklepanja, reševanja logičnih nalog ter uporabi logike pri vsakdanjem učenju. V ta namen so organizirana tudi tekmovanja. 23. septembra je potekalo šolsko izbirno tekmovanje, ki se ga je udeležilo več kot 150 dijakov naše šole.  Na tem tekmovanju je kar 51 dijakov osvojilo bronasta priznanja, 12 pa se jih je uvrstilo na državno tekmovanje, in sicer:

1.    letnik: Luka Medic, Paula Djukanović
2.    letnik: Jakob Murko, Jernej Leskovar, Vid Erčevič
3.    letnik: Nace Zavrtanik, Julija Viličnjak, Klemen Petek, Rebeka Kovačec
4.    letnik: Živa Habjanič, Jernej Vajda, Sara Ovčar

Državno tekmovanje bo 12. 11. 2011 na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Želimo jim veliko logičnega sklepanja!

Simona Kokol

 
Tujejezični recital v Škofji Loki PDF natisni E-pošta
Škofja Loka, 21. 10. 2011

V petek, 21. 10. 2011, je šest dijakov 3. letnika Gimnazijo Ptuj predstavljalo na tujejezičnem recitalu v Škofji Loki. To je že tradicionalno srečanje dijakov in osnovnošolcev, ki so tokrat na odru spregovorili v angleščini, nemščini, francoščini, albanščini, danščini, španščini, prekmurskem narečju in mnogih drugih govoricah. Razen slovenskih šol sta se dogodka udeležili tudi gimnaziji iz Španije in Danske. Naslov teme recitala se je glasil "Drevo ‒ simbol življenja", ki je dopuščal različne interpretacije in tako ponudil pisano paleto točk, katerih sporočilo pa se je največkrat dotikalo ekologije. Naša ekipa je na odru pokazala kombinacijo besede, glasbe ter plesa malo drugače ‒ v igri senc. Na prireditev smo potrjeno vnesli nekoliko svežine in popestrili dogajanje, saj so bile ostale točke večinoma bolj klasično zasnovane. Pred nastopom pa smo seveda imeli tudi nekaj časa za kavo in sprehod po središču drugega najstarejšega slovenskega mesta.

Sodelovali so: Vito Vidovič Bintchende, Patricija Rakuš, Lucija Vuk, Katja Drevenšek, Sanja Kolarič, Vid Baklan
Mentorici: Dobrinka Voršič Rajšp, Brigita Podgoršek

Vito Vidovič Bintchende, 3. e


Dijaki na odru                                                                            ... in v garderobi

 
<< Začetek < Prejšnja 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 Naslednja > Konec >>

Stran 535 od 572