Gimnazija Ptuj:Ekonomska šola Murska Sobota (4:7) PDF natisni E-pošta
29. 11. 2011

Tekmovanje v ŠKL se nadaljuje. Tokrat so Ptujčani doma gostili Ekonomsko šolo iz Murske Sobote. Pred tekmo je igralce nagovoril prof. Branimir Rokavec, nato pa je zaigrala slovenska himna. Po začetnem sodnikovem žvižgu so tekmo bolje začeli gostje, ki so do zadnje četrtine vodili kar s 6:1. V zadnji četrtini je selektor ptujske ekipe, prof. Igor Solina, svojim varovancem dal še zadnje napotke. Domačini se kljub visokemu vodstvu niso predali in so se borili do konca. Selektorjeva navodila so upoštevali, zaigrali čvrsteje v obrambi ter agresivneje v napadu. Tako so v zadnji četrtini dosegli 3 zadetke, gostje pa samo enega. Končni rezultat je bil 4:7. Naslednja tekma bo 13. decembra v Lendavi.

Za Gimnazijo Ptuj so igrali: Miha Peršuh, Denis Zorko, Matija Goričan, Aljoša Ornik, David Kozel, Peter Braček, Rok Kajzer, Gregor Cafuta, Anton Rogina, Marcel Koren in Sašo Gerečnik.

 
Predavanje Iva Bana PDF natisni E-pošta

V četrtek, 10. 11. 2011, je dijake 4. evropskega oddelka pri predmetu slovenski jezik in prevodi obiskal prevajalec in sodni tolmač Ivo Ban, ki je na Ptuju zadolžen za prevajanje večine sodnih in notarskih postopkov, ko so v obravnavah prisotni tujci. Prevaja najrazličnejša neumetnostna besedila iz številnih tujih jezikov v slovenščino in obratno. Po končani predstavitvi prevajalskega poklica, ki je po njegovem mnenju zelo zahteven in naporen, a necenjen, so se dijaki tudi sami preizkusili v prevajanju različnih besedil iz angleščine in nemščine v slovenščino.

Duška Pešec

 
Po Sloveniji s singapurskimi prijatelji (2. del) PDF natisni E-pošta
27. 11. 2011

Naše pohajkovanje po Sloveniji se je nadeljevalo po prečudovitih Alpah. Ogledali smo si muzej v Kobaridu, bolnico Franjo in našo prestolnico. Polni vtisov smo se v soboto zvečer vrnili domov in nedeljo smo preživeli vsak v svojem družinskiem krogu. Pred nami so le še trije dnevi druženja. Zagotovo nam ne bo dolgčas!

Tatjana Šučur

 
<< Začetek < Prejšnja 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 Naslednja > Konec >>

Stran 535 od 583