Fazanjada 2011 PDF natisni E-pošta
KRST FAZANOV IN FAZANK

27. oktobra 2011 so dijaki Gimnazije Ptuj pripravili že tradicionalno fazanjado. Gre za t.i. krst fazanov in fazank, torej novopečenih srednješolcev, s katerim so ti tudi uradno sprejeti med ptujske gimnazijce.

Vendar pa vse skupaj ni tako enostavno, kot je slišati. Fazani se morajo za to prav pošteno potruditi in pokazati veliko mero samozavesti in poguma. Celotno dogajanje poteka namreč pred polnimi tribunami starejših gimnazijcev in pod budnim očesom stroge komisije, ki jo sestavljajo profesor in dijaki. Dijaki posameznih oddelkov med seboj tekmujejo v različnih, bolj ali manj zahtevnih, nalogah, ki pa morajo biti čimbolj izvirne in hkrati zanimive. Seveda le zato, da se starejši dijaki ob njih lahko nasmejimo in zabavamo.

Več ...
 
UNESCO • Globalni teden učenja PDF natisni E-pošta
Predstavitev pravilnega ločenega zbiranja odpodkov za dijake 1. letnikov

Okoljskih problemov se na Gimnaziji Ptuj dobro zavedamo, zato smo sklenili ukrepati in pred dvema letoma smo v šoli prešli na ločeno zbiranje odpadkov. Iz učilnic smo odstranili običajne koše za mešane odpadke, na hodnikih smo namestili koše za papir, plastiko in ostale odpadke, ki jih ne moremo ločiti, v prvem in drugem nadstropju koš za kovino, v jedilnici pa tudi koš za biološke odpadke. Da smo ločevanje odpadkov osvojili in ga začeli vestno in dosledno upoštevati, smo prvi dve leti izvajali tudi dežurstvo in tekmovanje med razredi.

Več ...
 
ENO in UNESCO / Drevo je življenje PDF natisni E-pošta

Dijaki 1. a se bodo v okviru projektov ENO in UNESCO  šolskem letu 2011/2012 posvetili gozdovom. 16. novembra 2011 so se zato z razredničarko Dobrinko Voršič Rajšp in v spremstvu gospoda Andreja Kovačiča, vodje Krajevne enote Ptuj Zavoda za gozdove Slovenije, podali na zanimiv sprehod v bližnji gozd.

Gozd bodo opazovali skozi vse letne čase in obiskali ga bodo najmanj štirikrat v tem šolskem letu. V gozdu so si izbrali drevo, ki ga bodo v različnih letnih obdobjih fotografirali, narisali in opisali dogajanje okrog njega in na njem. Izbrali so si mogočen hrast dob, ki je med precej razširjenimi v slovenskih gozdovih. Na ptujskem območju ga je v gozdu okrog 3%.

"Naše drevo je visoko in v tem letnem času že brez listja. Pritegnilo nas je, ko smo v deblu odkrili luknjo, gnezdo male žolne. Veselimo se že spomladanskega obiska, saj nas bodo takrat morda pozdravili tudi njeni mladički," so povedali dijaki.

Izbrani hrast dob                                Objem

 
<< Začetek < Prejšnja 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 Naslednja > Konec >>

Stran 537 od 580