Informativni dan na Gimnaziji Ptuj PDF natisni E-pošta
Gimnazija Ptuj, 10. 2. 2012

Devetošolci in njihovi starši so napolnili šolsko avlo in zatem kulturno dvorano Gimnazije Ptuj, kjer je potekal uvodni del informativnega dne s kulturnim programom. V drugem delu so se naši obiskovalci v skupinah sprehodili po šoli, da so lahko začutili naš vsakdanji šolski utrip in se seznanili z delom pri posameznih predmetnih področjih. V teh dneh so potekale tudi mednarodne izmenjave in tako so imeli priložnost pokukati tudi v projektne delavnice.

Nekaj utrinkov ... (foto: Branimir Rokavec)

Moldavsko-nemško-slovenska kuharska delavnica (Delavnico sta vodili profesorici Marija Meznarič in Slavica Bratuša.) 
Moderen je tisti, ki zna na pravi način živeti s tradicijo PDF natisni E-pošta

Končno je tu razigrani pustni čas. V projetknem tednu smo se o tradiciji, pustu in maskah pogovarjali z dr. etnoloških znanosti Alešem Gačnikom. / PRISPEVEK (Novinarka: Nika Ročanc / Snemalec: Marko Veselič)

 
Rezultati šolskega tekmovanja v znanju zgodovine PDF natisni E-pošta

XI. šolsko tekmovanje mladih zgodovinarjev je potekalo 25. januarja 2012 istočasno na vseh srednjih šolah. Naslov teme je bil »Politični in gospodarski razvoj pri Slovencih od konca 18. stoletja do Backovega absolutizma«. Izpitne pole so bile ločene za gimnazije in strokovne šole. Na tekmovanje se je prijavilo 26 dijakov, vendar se ga je udeležilo le 16 iz vseh letnikov. Zmagala je Tina Fakin (2. a), drugo mesto sta si delila Klemen Petek (3. a) in Barbara Petrovič (2. a). Ker se zmagovalka ne bo mogla udeležiti državnega tekmovanja v Lendavi, se bo drugo uvrščenima pridružila Ivana Djakovič (2. g), dijakinja, ki je dosegla četrto mesto.  Vidnejši rezultat sta dosegla še Ana Jurgec (1. d) in Davorin Levanič (2. d). Vsem trem članom ekipe na državnem tekmovanju želimo veliko uspeha.

Aktiv učiteljev zgodovine

 
<< Začetek < Prejšnja 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 Naslednja > Konec >>

Stran 544 od 614