Občinsko prvenstvo v nogometu in ŠKL PDF natisni E-pošta

Po lanskoletnem uspešnem nastopanju v ligi ŠKL  in osvojitvi drugega mesta v finalu, smo  se na Gimnaziji Ptuj tudi letos odločili nastopiti na tem tekmovanju. S pomlajeno ekipo se po najboljših močeh trudimo dosegati rezultate, ki bi nas vodili v nadaljnji krog tekmovanja.
Nogometna ekipa dijakov naše šole je nastopila tudi na občinskem prvenstvu in osvojila drugo mesto.

Igor Solina

 
Rokometaši Gimnazije Ptuj v finalu državnega prvenstva PDF natisni E-pošta

V športni dvorani ŠC Ptuj je 18. 1. 2012 v organizaciji Gimnazije Ptuj potekalo polfinale državnega prvenstva v rokometu za dijake. Zraven domače ekipe so nastopile tudi ekipa 1. Gimnazije v Celju, Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota ter ekipa ŠC Celje – Poklicna in tehniška strojna šola.  Domači igralci so pod vodstvom prof. Tomaža Zemljiča prikazali zelo dobro igro in v prvi tekmi z rezultatom 12:6 premagali ekipo Srednje poklicne in tehniške šole iz Murske Sobote. V drugem, zelo napetem in dramatičnem obračunu z ekipo 1. Gimnazije v Celju so remizirali z rezultatom 14:14, v tretjem obračunu pa so z rezultatom 14:12 premagali ekipo ŠC Celje – Poklicna in tehniška strojna šola. Dosežen rezultat je na koncu zadoščal za skupno drugo mesto, takoj za ekipo 1. Gimnazije v Celju, obe ekipi pa sta si s tem zagotovili nastop na finalu državnega prvenstva, ki ga domači igralci z velikim veseljem pričakujejo, saj se zelo dobro zavedajo svoje kvalitete. Pri domačih igralcih je skupno največ zadetkov dosegel Nejc Janžekovič in sicer dvanajst, sledita pa mu Žan Pukšič z desetimi in David Verdenik s šestimi zadetki. Izpostaviti velja tudi domače navijače pod vodstvom prof. Boštjana Šeruga, ki so opremljeni z najrazličnejšimi navijaškimi rekviziti poskrbeli za odlično vzdušje v dvorani in s tem gotovo veliko pripomogli k uspehu domače ekipe.

Čestitamo našim športnikom in njihovim neutrudnim navijačem!

David Hameršak

Ekipa Gimnazije Ptuj in aktivni navijači (foto: Branimir Rokavec)

Več ...
 
Šolsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje PDF natisni E-pošta

Šolsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje  je potekalo 8. decembra 2011. V skupini  1. in 2. letnikov je tekmovalo 33 dijakov, v skupini 3. in 4. letnikov pa 27 dijakov, skupaj 60.

Tema letošnjega tekmovanja je povezana z aktualnim dogajanjem pri nas in se glasi Pisave prestolnice kulture. Za vsako skupino sta izbrani po dve besedili, za šolsko tekmovanje pa je bilo potrebno poznavanje enega avtorja in njegovega dela (1. in 2. letnik ‒ Miško Kranjec: Povest o dobrih ljudeh, 3. in 4. letnik ‒ Drago Jančar: To noč sem jo videl). Dijaki so prebrali predpisan roman in ga primerjali s filmom, izražali svoje doživljanje in vrednotenje literarnega dela, spoznavali življenje in delo avtorja, nato pa pisali spis  na književno temo.

Bronasto Cankarjevo priznanje je doseglo po 11 dijakov v vsaki tekmovalni skupini, skupaj torej 22. Na regijsko tekmovanje, ki bo 26. 1. v OŠ Mladika,  se je uvrstilo 13 dijakov: Sanja Špindler (2. g), Anja Lepej (1. e), Lucija Vilčnik(1.c), Tjaša Gerečnik(), Jakob Murko (2. d), Ana Žuran (1. c), Anja Vesenjak (1. c), Luka Medic (1. c), Ingrid Marovič (3.), Klemen Lovenjak (4. e), Špela Bezjak (), Vito Vidovič Bintchende (3. e), Julija Geč (4. e). Dijake so na tekmovanje pripravljale mentorice, učiteljice slovenščine.

 
<< Začetek < Prejšnja 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 Naslednja > Konec >>

Stran 555 od 614