Zaključek projekta Štiriperesna deteljica PDF natisni E-pošta

V torek, 29. 11. 2011, je v Zaboku na Hrvaškem potekala zaključna slovesnost projekta LUCKY FOUR LEAF CLOVER/Štiriperesna deteljica, namenjena projektni dejavnosti, v kateri so sodelovale tudi šole. Dijaki so v tem delu projekta pisali eseje, kjer so predstavljali svojo državo, regijo in mesto, s posebnim poudarkom na kulturni različnosti in podobnostim med mladimi petih držav, ki so bile vključene v projekt. Te države so bile Avstrija, Madžarska, Hrvaška, Bosna in Hercegovina in Slovenija. Nagrado za najboljše eseje med našimi dijaki so dobili Martin Cvetko, Tatjana Šučur, Viktorija Žuran, Klemen Lovenjak in Nika Rožanc, vsi dijaki 4. e oddelka. Slavnostne prireditve in razglasitve rezultatov se je udeležil profesor Boštjan Šeruga, vodja projekta na Gimnaziji Ptuj.

SPLETNA STRAN PROJEKTA

 
Državno tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni PDF natisni E-pošta

V soboto, 19. 11. 2011, je v Celju, Novem mestu in Škofji Loki potekalo državno tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni za osnovne in srednje šole. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 800 tekmovalcev iz 310 šol. Učenci in dijaki so na državnem tekmovanju dosegli 408 srebrnih in 124 zlatih priznanj. Tekmovanja so se udeležili trije dijaki naše šole, ki so na šolskem tekmovanju dosegli največ točk: Luka Pušnik (1. b), Melanie Golob (1. e) in Urška Ljubec (1. c). Urška Ljubec in Luka Pušnik sta prejela zlato priznanje.

Tekmovalci Gimnazije Ptuj

 
Gimnazija Ptuj:Ekonomska šola Murska Sobota (4:7) PDF natisni E-pošta
29. 11. 2011

Tekmovanje v ŠKL se nadaljuje. Tokrat so Ptujčani doma gostili Ekonomsko šolo iz Murske Sobote. Pred tekmo je igralce nagovoril prof. Branimir Rokavec, nato pa je zaigrala slovenska himna. Po začetnem sodnikovem žvižgu so tekmo bolje začeli gostje, ki so do zadnje četrtine vodili kar s 6:1. V zadnji četrtini je selektor ptujske ekipe, prof. Igor Solina, svojim varovancem dal še zadnje napotke. Domačini se kljub visokemu vodstvu niso predali in so se borili do konca. Selektorjeva navodila so upoštevali, zaigrali čvrsteje v obrambi ter agresivneje v napadu. Tako so v zadnji četrtini dosegli 3 zadetke, gostje pa samo enega. Končni rezultat je bil 4:7. Naslednja tekma bo 13. decembra v Lendavi.

Za Gimnazijo Ptuj so igrali: Miha Peršuh, Denis Zorko, Matija Goričan, Aljoša Ornik, David Kozel, Peter Braček, Rok Kajzer, Gregor Cafuta, Anton Rogina, Marcel Koren in Sašo Gerečnik.

 
<< Začetek < Prejšnja 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 Naslednja > Konec >>

Stran 562 od 610