Predstava Čefurji raus PDF natisni E-pošta

V četrtek, 13. maja 2010, bo ob 12. uri v kulturni dvorani gimnazije Ptuj predstava Čefurji raus. Po predstavi bo pogovor z avtorjem knjige Goranom Vojnovićem.

 
ACES • Predstavitev projekta na Ministrstvu za izobraževanje, umetnost in kulturo na Dunaju PDF natisni E-pošta

V sredo, 28. aprila 2010, je projektna skupina Gimnazije Ptuj projekt We care, we act - we are the survivors predstavila na avstrijskem Ministrstvu za izobraževanje, umetnost in kulturo na Dunaju. Svoje projekte so pokazale še tri izbrane šole, in sicer iz Avstrije, Madžarske in Slovaške. Predstavitve in sprejema se je udeležila tudi zvezna ministrica Claudia Schmied. Dijakom in njihovim mentorjem je izrekla prisrčno dobrodošlico ter simbolno naznanila tudi začetek novega, že četrtega projektnega leta ACES, nato pa s predstavniki sklada ERSTE Stiftung, pod okriljem katerega se oprojekt izvaja, prisluhnila predstavitvam. Naše dijakinje Metka (3. e), Jasmina (3. e) in Tadeja (1. b) so s svojo zavzetostjo,  jasnim sporočilom in odločnim nastopom ponovno zablestele ter požele bučen aplavz in mnogo pohvalnih besed.
Po končanem uradnem delu srečanja so organizatorji vse prisotne pogostili z manjšo zakusko, sledil pa je še zelo zanimiv voden ogled mesta z vožnjo s starim mestnim tramvajem. 
Dijake sta na Dunaj spremljali profesorici Dobrinka Voršič Rajšp in Renata M. Furman, ena od mentoric projekta.

Nekaj vtisov
http://www.facebook.com/album.php?aid=212186&id=323851480554

 
Državno tekmovanje iz znanja nemščine PDF natisni E-pošta

V torek, 2. marca 2010, je na Gimnaziji Bežigrad v Ljubljani potekalo državno tekmovanje iz znanja nemščine. Na državno tekmovanje se je uvrstilo pet dijakov 2. letnika in en dijak 3. letnika Gimnazije Ptuj, ki se učijo nemščino kot drugi tuji jezik. Dijakinja Anja Furjan (2. e) je osvojila zlato priznanje, vsi ostali tekmovalci, Jurij Vesenjak (2. c), Alen Šmid (2. c), Severin Cipot (2. d), Ana Munda (2. g), Jernej Robin (2. g) in Denis Mlinarič (3. f), pa prejmejo srebrna priznanja.
Dijake je na tekmovanje spremljala profesorica Tatjana Gašparič.

 
<< Začetek < Prejšnja 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 Naslednja > Konec >>

Stran 566 od 572