Erasmus+ Obiskali so nas dijaki iz Francije in Švedske natisni E-pošta

V tednu od 15. do 21. aprila 2018 smo na Gimnaziji Ptuj izvedli drugi del mednarodne izmenjave v triletnem projektu Erasmus+ Highlihgt Your Surroundings. Gostili smo francoske in švedske dijake in profesorje iz Lycée Condorcet iz  Saint-Quentina in Marks gymnasieskola iz Kinne.

V drugem projektnem letu smo se posvetili oblikovanju kolesarskih poti po Ptuju z bližnjo okolico. V mešanih skupinah smo se osredotočili na različne starostne in zahtevnostne skupine ter vsebinske poudarke. Nastalo je osem kolesarskih poti v obliki bloga, FB-strani, zloženke ali brošure z naslovi: Kolesarska pot za zaljubljene, S kolesom skozi čas, Pogled s kolesa na Ptujski grad, Ptujski mozaik, Kolesarska pot za športnike, S kolesom na kavo, S kolesom po Ptuju in za najvzdržljivejše  Iron tour de Ptuj. V skupinah smo svoje poti v spremstvu profesorjev tudi preizkusili in na poti posneli fotografije, ki smo jih svključili v naše predstavitve.

Projekt je namenjen tudi spoznavanju sodelujočih mest, držav in njihovih kultur ter pridobivanju različnih spretnosti zunaj učilnice, zato projektno delo ni potekalo samo v šoli. Kot pravi turistični vodniki smo gostom predstavili Slovenijo in pomembne Slovence, skupaj smo se sprehodili po Ptuju in jim ob pomoči aplikacije Visit a city predstavili  znamenitosti naše prestolnice Ljubljane, kjer so si gostje ogledali tudi Narodno galerijo.

Proste popoldneve in večere smo z gosti preživljali  v družinah, najraje pa v skupnih druženjih. Med nami so se stkala lepa prijateljstva in nekateri že načrtujemo ponovne obiske v počitniških dneh.