Strokovna ekskurzija v Španijo natisni E-pošta

Mesec junij za 4. letnike pomeni predvsem obdobje mature, za nas, bodoče maturante, pa najboljšo izkušnjo srednje šole – strokovna ekskurzija.

Vse se je začelo v nedeljo, 10.6.2018, ko smo se po vzpodbudnih besedah g. ravnatelja Boštjana Šeruga, odpravili proti Španiji. Spremljali so naš naši profesorji: Mateja Šilak, Stanislav Šenveter in Slavica Bratuša. Potovali smo z agencijo Potovanja KURENT in njihovim vodnikom Markom.

Prvo noč smo preživeli na avtobusu, nato pa se v poznih jutranjih urah ustavili v mestu Cannes, centru filmske industrije. Pot smo nadaljevali proti slavni parfumeriji Fragonard v Grassu. Tam so nam povedali, kako nastajajo parfumi in mila, dobili pa smo tudi priložnost, da smo nekaj njihovih najboljših parfumov tudi preizkusili. Pozno popoldne smo polni pričakovanj prispeli na cilj – Lloret de Mar, se namestili v hotelu, odhiteli do plaže ter začeli raziskovati mesto. Naslednji dan smo preživeli na čudoviti plaži, kupili prve spominke, zvečer pa si privoščili nekaj zabave. Tretji dan smo se odpravili v Barcelono, kjer smo si ogledali znano Gaudijevo cerkev, Sagrada Familia  in nogometni stadion Camp Nou, ki je nogometne navdušence še posebej očaral. Po ogledu mesta smo se podali v akvarij, tržnico La Boqueria ter olimpijski stadion, na katerem so leta 1992 naši predstavniki prvič zastopali samostojno Slovenijo. Sledila je zabava, klepet, igranje biljarda in druženje. Četrti dan nas je pot vodila proti Figueresu, kjer smo si ogledali nadvse zanimiv in nekoliko drugačen Dalijev muzej. Prava posebnost! Popoldne smo preživeli na plaži v mestecu Tossa de Mar, večer pa smo izkoristili še za zadnjo zabavo. V petek smo spakirali kovčke, se udobno namestili na avtobusu in pričeli z vožnjo proti domu. Naš zadnji in zagotovo najprestižnejši postanek je bil v Monacu, kjer smo si ogledali kneževino, mestno četrt Monte Carlo in uživali v dih jemajočem razgledu. Zgodaj zjutraj  smo prispeli na Ptuj in s tem se je naše maturantsko popotovanje končalo.

Na tej ekskurziji smo se naučili veliko novega, si nabrali moči za prihodnje šolsko leto in se s prijatelji še dodatno povezali.

Dijakinji 3. letnika