Predstavitev tiskane izdaje knjižice Ptuj po kapljicah natisni E-pošta

Predzadnji dan pouka, v četrtek, 21. junija 2018, je v šolski knjižnici potekala predstavitev tiskane izdaje poučne zgodbice PTUJ PO KAPLJICAH, v kateri  kapljica Bibi potuje skozi različna zgodovinska obdobja našega mesta. Avtorji knjižice, ki so jo poimenovali kar pravljica, so dijaki 2. b oddelka, sodelovalo jih je trinajst. Avtorici besedila sta Urška Kiselak in Katarina Vaupotič, ilustratorji so Klara Benko, Liza Likar, Karin Ozmec in Aleksander Štumberger, sodelovali pa so še Anea Bezjak, Kaja Intihar, Zala Kosi, Maja Kuhar, Anja Kumer Polanec, Nataša Ozvatič in Doroteja Turk.

Zgodbico so dijakom šole predstavili že meseca septembra 2017 v okviru Tedna kulturne dediščine, tokrat pa so predstavitev namenili donatorjem, ki so jim s finančno pomočjo omogočili tiskano izdajo konec meseca maja (300 izvodov), predstavitve pa so se udeležili tudi nekateri profesorji in predstavnika založbe Kreativna PiKA. Knjižica je namenjena predvsem otrokom v vrtcih in osnovnošolcem. Dostopna bo na ptujskem in širšem območju.

Z izdajo te poučne zgodbice so dijaki dosegli pomemben cilj, ki so si ga zadali na začetku šolskega leta, hkrati pa jim je potrebno izreči veliko pohvalo, saj toliko samoiniciativnosti, motiviranosti, vztrajnosti redko doživiš. Hvala tudi gospodu ravnatelju za vso podporo.

 

Jelka Kokol Plošinjak, mentorica