RIME SRCA, RITMI SVETA

so prepričali 46 dijakov in dijakinj Gimnazije Ptuj, da so se 29. 11. 2022 udeležili  šolskega tekmovanja za Cankarjevo priznanje.

Dijaki 1. in 2. letnikov so se ob odlomkih pesmi Veronike Dintinjane (pesniška zbirka V suhem doku) spraševali, ali Je dom vedno nekje onstran? Na naslednjo – regijsko stopnjo tekmovanja se je uvrstilo 7 dijakinj, ki so s svojimi spisi najbolj prepričale komisijo, to so Lea Tjaša Pulko (2. d), Eva Borko (1. a), Polona Fideršek (1. a), Lana Pavalec (2. u), Nika Šerdoner (2. b), Maruša Šeruga (1. c) in Leja Jakolič (1. b).

Dijaki druge tekmovalne skupine – 3. in 4. letnikov – so brali in razlagali Srednjeveške pridige in balade Janeza Menarta. V spisu z naslovom  Stoletja so se izgubila v čas so predstavili svoje razumevanje pesmi, slovenske zgodovine in Menartove umetniške upodobitve človeštva in posameznega človeka. To je najbolje uspelo Sandru Čehu (3. š) in Evi Žunkovič (4. c), ki se bosta 17. januarja 2023 prav tako udeležila regijskega tekmovanja.

Vsem udeležencem čestitamo za njihove dosežke, uvrščenim v nadaljevanje tekmovanja pa čim več ustvarjalnosti in iskrivih misli izpod njihovih peres.

Predsednica šolske tekmovalne komisije:

Vida Vidovič, prof.

(Visited 50 times, 1 visits today)