Tradicionalno na Gimnaziji Ptuj zaznamujemo tudi državni praznik dan samostojnosti in enotnosti. Rdeča nit letošnje proslave je bil mir, k čemur nas je nagovorilo politično in družbeno stanje ter nagrajeno pismo dijaka Sandra Čeha. Dijaki Maj Bezjak, Sandro Čeh, Nika Sitar, Nika Črnjavič, Eva Žunkovič in Dora Šandor (klavir) ter plesalki Neja Gajzer in Ajda Čuš so z besedo, glasbo in plesom uprizorili Sandrovo ljubezensko pismo. Tega je lepo dopolnil esej Eve Žunkovič, ki je prav tako razmišljala o miru, ter interpretacija treh Pavčkovih pesmi. Na gimnaziji je znova zaživel dekliški pevski zbor, ki je ubrano dopolnil praznično vzdušje; ob pesmi Kje je tista trava tudi ob spremljavi dela orkestra.

V drugem delu proslave so se predstavili trije obetavni gimnazijski bendi. Lepo je bilo prisluhniti njihovi interpretaciji znanih slovenskih pesmi, dijaki 3. letnika pa so predstavili celo svojo avtorsko pesem.

Proslavo smo pričeli s himno gimnazijskega orkestra, ta pa je dogajanje na odru s poskočnim ritmom tudi zaključil. Dogajanje v dvorani je lepo dopolnila razstava kolegic zgodovinark v gimnazijski avli, posvečena dogajanju ob slovenskem plebiscitu 1990.

Anita Ekert

(Visited 98 times, 1 visits today)