Obveščamo vse prijavljene kandidate-ke, da je vpis  na Gimnaziji Ptuj omejen na programu:

  • gimnazija(š) na 22 mest

 

Na vseh ostalih programih  vpis ni omejen.

Vsi prijavljeni_e   boste v naslednjih dneh na svoje domače naslove prejeli informacijo o terminu vpisa (razporejeni boste med 19. 6. in 21. 6. 2023) in katero dokumentacijo morate prinesti na vpis.

 

Vsi prijavljeni_e   na program gimnazija (š)  boste v naslednjih dneh na svoje domače naslove prejeli informacijo o prinašanju dokumentacije in podrobna navodila o poteku izbirnega postopka, ter kdaj in kako boste sprejeti prišli na vpis.

 

 OPIS OMEJITVE VPISA 

  • Omejitev vpisa poteka v dveh delih, 1. in 2. krog.
  • Izbira za vpis v šolo se izvede na podlagi razvrstitve z uporabo točk, ki jih pridobite z učnim uspehom v 7., 8. in 9. razredu osnovne šole tako, da se uporabijo  zaključne ocene obveznih predmetov  iz 7., 8.  in 9. razreda osnovne šole.

Za vpis v program gimnazija – športni oddelek, se za izbiro uporabijo zaključne ocene obveznih predmetov iz 7., 8.  in 9. razreda osnovne šole in  športni dosežki, (za pridobljen status športnika A se prišteje 10 točk in za pridobljen status športnika B se prišteje 5 točk).                                

Če se v 1. oz. 2. krogu izbirnega postopka na spodnji meji razvrsti več kandidatov_k z istim številom točk, pridobljenih  iz zaključnih  ocene obveznih predmetov  iz 7., 8.  in 9. razreda osnovne šole (in športnih dosežkov) se izbira med njimi opravi na podlagi točk, doseženih na nacionalnih preizkusih znanja iz slovenščine in matematike.

 

V 1. krogu izbirnega postopka bo sprejetih 90% kandidatov_k od števila razpisanih mest.

  • gimnazija(š)  – 20

 

V 2. krogu izbirnega postopka sodelujejo kandidati_ke, ki se po 1. krogu izbirnega postopka niso uvrstili na izbrano šolo. Slednji bodo kandidirali na 10 % prostih mest na vseh srednjih šolah, ki imajo vpis omejen, in na še prosta mesta na drugih srednjih šolah

Na podlagi ponujenih prostih mest se bodo odločili za tiste programe oz. šole, na katere bi se želeli vpisati. Po (prioritetnem) vrstnem redu bodo lahko našteli do 10 šol oz. programov, v katere bi se želeli vpisati.

(Visited 426 times, 1 visits today)