V nedeljo, 14. aprila, smo se sredi popoldneva dobili pred našo šolo in se odpravili do letališča v Gradcu. Od tam smo leteli do berlinskega letališča in se z avtobusom odpravili do Rostocka, kjer smo preživeli naslednjih pet dni. 

V ponedeljek smo se z gostitelji, ki so nas z odprtimi rokami sprejeli v svoje domove, odpravili do njihove šole. To je Internationale Schule Rostock, Ecolea. Najprej so nam razkazali in predstavili šolo ter nam povedali temo naše izmenjave, Spremembe na krožnikih – trajnost v hrani. Za malico so nam pripravili nekaj okusnih nemških jedi, na primer mesne kroglice, Nutelo in preste. Prvi dan smo se odpravili tudi po mestu Warnemünde in si ogledali nekaj znamenitosti, kot so cerkev, plaža in svetilnik.. Za spomin smo dobili tudi manjše darilo od mesta Rostock. Po zaključku šolskega dneva pa smo se skupaj odpravili na plažo, kjer smo imeli piknik, nekateri so se tudi kopali v mrzlem Baltskem morju. Nato smo se odpravili na bowling, kjer smo preživeli ostanek našega popoldneva.

V torek smo začeli z delom v skupinah in se vsak na svoj način začel ukvarjati s problemom velike porabe mesa. Po zaključku dneva smo se skupaj odpravili do živalskega vrta Rostock, kjer smo med drugimi videli tudi polarne medvede, pingvine in lenivca. Po tem smo se z našimi gostitelji sprehodili po centru Rostocka in na skupno večerjo.

V sredo nismo delali v šoli, ampak smo šli na izlet do eno uro oddaljenega Stralsunda, kjer smo obiskali Ozeanum. Tam smo izvedeli veliko novega o morju in življenju v njem. Po vrnitvi v Rostock smo skupaj odšli v park, kjer smo se podružili in odigrali igro odbojke

Četrtek smo spet preživeli v šoli in delali na naših skupinskih projektih. Naše delo pa so zmotili dijaki zaključnih letnikov, ki so ob koncu njihovega srednješolskega šolanja pripravili zanimiv program. Po koncu dela smo se sami brez naših gostiteljev odpravili v mesto in kupili spominke za naše domače. Zvečer pa so nam naši gostitelji pripravili poslovilno zabavo, kjer smo za spomin naredili veliko fotografij.

Na naš zadnji dan v Nemčiji smo ostalim predstavili naše skupinsko delo. Pripravili smo informativni video in plakat, skeč, se podučili o oznakah na hrani in poskusili nekaj brezmesnih jedi. Za zaključek smo podali naše mnenje in se skupaj odpravili do železniške postaje. Tam smo se od gostiteljev poslovili s posebnim plesom in se z vlakom odpravili proti Berlinu, kjer smo se vkrcali na letalo in odpotovali proti domu.

Špela Godec in Jana Kostanjevec, 2. C

(Visited 1 times, 1 visits today)