Zgrabi sedanjost in stopi v prihodnost – moto vseh ptujskih gimnazijcev. Živeti ga poskušamo vsak trenutek našega šolskega vsakdana. Številne dejavnosti, ekskurzije, tekmovanja bogatijo pouk in nam omogočajo širši ter bolj poglobljen pogled v prihodnost. Vsega tega zagotovo ne bi bilo brez vseh podpornikov Šolskega sklada Gimnazije Ptuj. Naš skupni cilj je, da v prihodnost stopamo s smelimi koraki in našim dijakom ponudimo še bolj pestro in pisano paleto dejavnosti kot doslej.

Šolski sklad je ustanovljen z namenom pridobivanja sredstev iz prispevkov staršev, donacij, zapuščin in drugih virov za financiranje dejavnosti, ki niso sestavni del obveznega izobraževalnega programa, za nakup nadstandardne opreme, spodbujanje razvojne in raziskovalne dejavnosti dijakov. Tako imajo vsi dijaki, tudi tisti z oteženimi socialnimi okoliščinami, priložnost, da sodelujejo v neobveznem programu, ki ga šola vključuje v svoj letni delovni načrt, in možnost za učinkovito pridobivanje trajnega temeljnega znanja in razvijanje svojih talentov v največji možni meri.

Delovanje sklada nadzoruje Upravni odbor, v katerem so predstavniki staršev in delavcev šole. Natančneje delovanje šolskega sklada opredeljujejo Pravila šolskega sklada. V Šolski sklad Gimnazije Ptuj pridobivamo sredstva s prostovoljnimi prispevki staršev, pa tudi drugimi donacijami, od leta 2022 pa je prostovoljno mogoče prispevati tudi del dohodnine.

NAMENITEV DELA DOHODNINE-povezava

Člani Upravnega odbora šolskega sklada Gimnazije Ptuj:

  • David Hameršak, predsednik
  • Jelka Avguštin, namestnica predsednika
  • Anita Ekert, predstavnica šole
  • Mateja Šilak, predstavnica šole
  • Saška Hodnik, predstavnica staršev
  • Lea Rudolf Ficko, predstavnica staršev
  • Tomaž Kosar, predstavnik staršev
(Visited 677 times, 1 visits today)