Tudi letos smo maja z Gimnazijo Ptuj sodelovali na 6. medgeneracijskem dogodku Skupaj pobarvajmo dan 2024. Ker nam je vreme malo zagodlo, je potekal tokratni dogodek kar v prostorih OŠ Ljudevita Pivka. To pa je tako rekoč je prek ceste naše šole.

1.D-oddelek Gimnazije Ptuj smo se z veseljem odzvali povabilu in se pridružili lepemu dogodku s tradicijo. Za vse obiskovalce smo pripravili res veliko različnih delavnic na letošnjo temo, ki se je glasila »V mojih čevljih«. Tekmovali smo v hitrosti zavezovanja vezalk, naredili smo lepo razstavo izdelkov pobarvanih čevljev. Zanimiva je bila tudi igra pantomime, pri kateri smo samo z gibom morali ponazoriti različne hobije, ki jih počnemo v različnih čevljih (ples, drsanje, nogomet …). Res smo se zabavali. Moramo priznati, da smo na začetku druženja bili malo zadržani, a smo hitro ugotovili, da smo si z marsikaterim učenci bolj podobni, kot si mislimo. Radi imajo matematiko, šport in glasbo …

Eden od učencev nam je na delavnici hitrega zavezovanja vezalk celo pokazal, kako jih zavezati v sekundi, česar nihče od nas prej ni znal. Po končanih delavnicah smo se odpravili v telovadnico šole na zaključni program. Skupaj smo peli pesmi in zaplesali s pomočjo Jerneja Brenholca, znanega ptujskega plesnega učitelja. Med plesom smo se z drugimi učenci in ostalimi udeleženci dogodka pomešali, skupaj zavrteli in se še bolj spoznali. To druženje nas je res veliko naučilo in nam dalo priložnost za spoznanje, da ne smemo prehitro soditi in misiti, da vemo, kako je drugemu … Nenazadnje, v resnici vsak hodi sam v svojih čevljih, drugi pa nam lahko njihove le pobližje predstavijo in hodijo z nami ob strani.

Tobija Lakič, Oskar Hodnik, Jure Skrbinšek, 1.D

(Visited 35 times, 1 visits today)