V zadnjem tednu aprila, in sicer 25., 26. in 28., je na Gimnaziji Ptuj ponovno potekala območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov. Ta je namenjena predstavitvi in spodbuditvi rasti zborov. Tema revije se je letos glasila »Pustite nam ta svet!«. Srečanja se je udeležilo 18 zborov, vključno z gostujočim zborom Gimnazije Ptuj. Skupno 700 nastopajočih je tako s čudovitimi glasovi, različnimi instrumenti (od brenkal, trobil do pihal) ter koreografijami popestrilo popoldneve obiskovalcev. Vsak zbor se je namreč predstavil z dvema ali tremi skladbami in tako se je zvrstilo veliko različnih skladb pa tudi izvedb.  

V četrtek, 25. 4. 2024, se je dekliški pevski zbor Gimnazije Ptuj že drugič, odkar sodelujem v njem, udeležil pevske revije. Letos nas je Gimnazijo Ptuj na odru predstavljalo malce več pevk kot lani, saj se je zasedba zbora okrepila. Profesorica Eva Barbara Vilčnik je poskrbela za redne vaje in pester izbor pesmi, da smo na oder lahko šle samozavestne, ponosne in vesele ponovne odrske izkušnje.  

Na dan revije smo se pevke dve uri pred revijo zbrale v učilnici, kjer smo se upele, še enkrat prepele svoj nabor pesmi, nato pa je že prišla ura, ko smo bile na vrsti za t. i. tonsko vajo. Po opravljeni vaji na odru smo po krajših napotkih in vzpodbudnih besedah naše zborovodkinje imele prosto, da smo se okrepčale s sendviči in se tudi miselno pripravile na nastop. Predhodna nastopajoča zbora smo si ogledale iz dvorane, nato pa odšle v zaodrje, saj smo bile kmalu na vrsti. Na oder smo stopile suvereno in tako tudi opravile svoj nastop. Z izvedbami smo bile zadovoljne tako pevke kot tudi naša zborovodkinja. Tudi strokovna spremljevalka v vlogi komisije je podala dobro oceno in prihodnje leto se nam tako obeta nastop na regijski ravni, na kateri se predstavijo izbrani zbori. To nam je dalo ponoven zagon in motivacijo, saj se hitro približujemo trem novim nastopom.  

Veliko energije nam seveda dajejo naši »podporniki«, poslušalci, ki nas vedno nagradijo s spodbudnim aplavzom.

Nina Toš, 3. C

(Visited 22 times, 1 visits today)