V začetku junija zaključujemo projekt, v katerem smo razvijali veščine na področjih ustvarjalnega mišljenja in uporabe spletnih orodij. V projektu smo sodelovale štiri srednje šole, zraven Gimnazije Ptuj še dve šoli iz Turčije in šola iz Grčije, ki je vodila projekt. 

Vse, kar smo ustvarili, smo objavili v spletnem okolju TwinSpace, kjer smo si lahko ogledali tudi izdelke sodelujočih vrstnikov. Prvi prispevek je na zanimiv način predstavil sodelujoče države: pripravili smo kviz z orodjem Kahoot!. Seveda smo vsak kviz rešili in ugotovili, da Grčijo še nekoliko poznamo, Turčije pa ne – prepoznali smo samo voditelja Atatürka. Nato smo predstavili svoje “sanjske poklice”, za kar smo uporabili orodje Canva. Opis smo najprej napisali sami, nato pa preverili, kaj bi “povedal” ChatGPT. V tretjem sklopu dejavnosti smo poiskali umetnine (slike, fotografije, pesmi), ki upodabljajo naš izbrani poklic. V zadnji dejavnosti smo uporabili umetno inteligenco: preoblikovala je naša izbrana umetniška dela.

Za TwinSpace smo ustvarili tudi plakate, s katerimi smo opozorili na varno rabo spleta.

V projektu smo združili ustvarjalnost in tehnologijo, opis “sanjskega poklica” pa smo lahko uporabili tudi pri pouku angleščine.

V projektu smo z mentorico Aleksandro Pal sodelovali Viktor Pravdič, Jaša Hlupič, Vid Kokol, Ajda Hajnal, Špela Hajnal in Ana Zelenko, vsi iz 3. C.

 

(Visited 27 times, 1 visits today)