Slavnostna podelitev nemških jezikovnih diplom DSD I

 

 V torek, 1. oktobra 2024,  je v kulturni dvorani potekala že tradicionalna slavnostna podelitev nemških jezikovnih diplom. V letošnjem letu je diplome prejelo 27 dijakov letošnjih 4. letnikov, ki so izpit opravljali že marca in aprila lani.  Ker pa izpit istočasno opravljajo dijaki v več kot 60 državah po celem svetu, je potrebno na rezultate in diplome malce počakati.

Dijaki prejmejo mednarodno veljaven certifikat, ki potrjuje znanje nemščine na ravni A2/B1 in je odlična referenca pri kandidaturi za pridobitev štipendij, študijskih izmenjav, študentske prakse doma in v tujini ter pri iskanju zaposlitve pri bodočih delodajalcih.

Ravnatelj Boštjan Šeruga je prejemnikom diplom čestital za njihov uspeh in poudaril, da so lahko dober vzor svojim mlajšim vrstnikom, ki šele stopajo po njihovih stopinjah. Povedal je, da je diploma mnogo več kot le mednaroden certifikat. Je tudi odraz njihove dodatne angažiranosti, zrelosti, dela, odgovornosti in veselja do nemškega jezika.

Moderatorka, Klara Tement, ki bo izpit iz nemške jezikovne diplome II. stopnje opravljala letos, je pot do izpita opisala kot proces, ki se začne že v 2. letniku. Dijaki imajo dodatne ure nemščine, pri katerih se pripravljajo na izpit in urijo različne spretnosti od poslušanja, govorjenja, branja in pisanja. V 3. letniku se veselijo tradicionalnega nemškega tabora, kjer se intenzivno pripravljajo na pisni izpit in svojo prezentacijo, ki je del ustnega izpita. Izberejo si zelo različne teme, od opisa zanimivih potovanj, mednarodnih izmenjav, šolskih projektov, svojih hobijev, počitniških del, običajev itd. Skozi delo na svojih prezentacijah ne izboljšajo le svojega jezikovnega znanja temveč tudi veščine uspešnega nastopanja, ki so dandanes zelo pomembne. Velikokrat je njihova predstavitev še tisti zadnji pomemben delček motivacije na njihovi poti do izpita.

Diplome sta skupaj z ravnateljem letos podelila strokovna svetovalka za nemško jezikovno diplomo v Slovenij, Andrea Rückert,  ter kulturni referent iz Nemškega veleposlaništva,  Louis Mourier. Oba gosta sta čestitala dijakom in se ob tej priložnosti zahvalila tudi profesoricam nemščine, ki že vrsto let uspešno pripravljajo kandidate na opravljanje izpita. Gospod Louis Mourier, ki je Gimnazijo Ptuj obiskal prvič, je bil navdušen nad našo šolo, kulturno dvorano in predvsem nad prireditvijo, kjer so dijaki pokazali veliko glasbenega, plesnega in tudi jezikovnega talenta.  

Letošnji prejemniki diplom so:

David Cigula, Nuša Janžekovič, Andraž Kolarič, Žiga Kolarič, Vid Kovačec,  Zala Mlačnik,

Tinka Munda, Alja Plohl, Žan Sorger, Nika Šerdoner, Vita Toplak, Lucija Vajda, Tilen Hercog,

Ana Marija Kancler, Vid Kokol, Simon Mohorič, Manja Plohl, Tim Vinkler, Kaja Golob,

Tomaž Holc, Dan Muršič, Lea Tjaša Pulko, Nejc Rozman, Nejc Šmigoc, Eva Trunk, Pia Kuharič

in Nika Černjavič.

Vsem prejemnikom diplom iskreno čestitamo!

                                                 

  Aktiv za nemški jezik

 

 

 

 

 

 

(Visited 33 times, 1 visits today)