Dijaki 1. u smo se 4. in 5. oktobra 2024 udeležili spoznavnega vikenda. Bivali smo v  domu CŠOD Škorpijon, v naselju Sv. Duh na Ostrem Vrhu.

Spoznavni vikend je bil namenjen povezovanju z novimi sošolkami in sošolci, tkanju vezi z razredničarko in sorazredničarko ter prijetnemu druženju. V petek in soboto smo se preko različnih dejavnosti in iger pobliže spoznavali in seveda tudi zabavali. Preizkusili smo se v maratonu imen, hitrih zmenkih, zlaganju časopisov, tomboli raznolikosti, gibalnih igrah itd. Veliko smo en o drugem izvedeli tudi skozi različne aktivnosti, kot na primer »Več kot ena zgodba« in »Pohvalimo se«.

Profesorici sta ves čas skrbeli za sproščeno in pozitivno vzdušje ter bili zelo razumevajoči glede večernega druženja po sobah. Najbolj nam bodo v spominu ostali razni pogovori, ki so trajali pozno v noč. V sobah smo se seveda tudi sladkali, poslušali glasbo in celo klicali duhove. Zelo smo uživali in se še bolje spoznali med seboj. Ob koncu druženja smo si eden drugemu napisali  razglednice s pozitivnimi mislimi in lepimi sporočili.

Sošolci so svoje vtise o vikendu strnili takole:

» – Bilo je fajn, ker smo bili vsi sproščeni in iskreni. Pa ko smo peli in plesali.

– Počutila sem se super in imam občutek, da smo se zelo povezali s sošolci.

– Bilo je kratko in sladko, ker smo pretihotapili preveč sladkarij…

– Prijatelji smo postali med seboj in tudi z limonami, ki smo jih morali poimenovati in si izmisliti njihovo življenjsko zgodbo.

– Plesali smo in peli ter si napovedovali prihodnost.

– Profesorici sta  pripravile igre in dejavnosti, ki so bile zelo izvirne in zanimive.

– Najbolj od vsega mi je bilo všeč, ko smo se smejali in imeli dolge nočne pogovore o dogodivščinah našega življenja.

– Bilo je mega, ekstra bombastično.

– Bilo je zelo lepo, saj smo si pripovedovali smešne zgodbe iz otroštva.«

Spoznavni vikend nam bo zagotovo ostal v lepem spominu. Želimo si, da bi imeli še več takih priložnosti tudi v prihodnosti.

Naja Fras, dijakinja 1. u oddelka

(Visited 29 times, 1 visits today)