»Naj bo vsak dan – dan duševnega zdravja”,

V  oktobru – mesecu duševnega zdravja smo dijake spomnili, da  svoje bližnje, kakor tudi sebe, kdaj pa kdaj iskreno vprašamo, kako so ter jim tako pokažemo, da nam je zanje mar ter hkrati, da ne pozabimo nase in poskrbimo tudi za svoje duševno zdravje.

Vprašanje, kako se počutiš danes je  postalo precej vsakdanja fraza, ki skoraj lahko deluje kot del pozdrava in nanj velikokrat odgovorimo ok, brez, da bi resnično razmislili, kako se počutimo.

Za dijake smo pripravili kotiček Naj bo vsak dan – dan duševnega zdravja in jih spodbudili, da so iskreno zapisali, kako so. Hkrati pa smo jim pripravili nekaj enostavnih in učinkovitih nasvetov, kako vsakodnevno poskrbeti za svoje duševno zdravje.

Vse prevečkrat zanemarimo duševni vidik zdravja, a zavedati se moramo, da duševno zdravje ni samoumevno. Skrb za svoje duševno zdravje in duševno zdravje drugih je ena izmed najpomembnejših vrednot.

Skrb za duševno nam pomaga ,da  lažje obvladamo stres, smo bolj mirni  pri pisanju testov, se lažje skoncentriramo, smo pozitivno naravnani.

Tekst in foto: Darja Rokavec

Povabilo

Odziv

 

Vir: Projekt Kako si? in Društvo študentov psihologije

(Visited 16 times, 1 visits today)