Ob dnevu šole, 8. 11. 2021, so vsi dijaki Gimnazije Ptuj izdelovali kamenčke prijaznosti. Izdelovanje kamenčkov prijaznosti je Humanitarčkov projekt, pri katerem gimnazijci sodelujejo že vrsto let.

Vsi razredi so dobili svojo lokacijo, kamor so nesli ali kjer so nastavili kamenčke.

Tako so se kamenčki prijaznosti znašli na tržnici, v mestnem parku, v parku Ljudski vrt, na Občini Ptuj, v vrtcu  Vilinski gaj, v Knjižnici Ptuj, na Radiu Ptuj, v domu upokojencev Ptuj, v kavarni Bodi, na Zavarovalnici Sava. Nekaj kamenčkov so dijaki razdelili mimoidočim na ptujskih ulicah in zaposlenim na šoli.

 

Misli dijakinje Zale Mlačnik iz 1.a oddelka:

V četrtek, 11. 11. 2021, smo se dijaki 1.A pri razredni uri odpravili v mesto, da bi razdelili kamenčke prijaznosti. Te smo v okviru mednarodnega dneva prijaznosti izdelali v ponedeljek, ko smo imeli na voljo cel dan, da najdemo in nato pobarvano kamne. Nanje smo naslikali najrazličnejše motive, ki so bili vsak po svoje čudoviti. Tako smo torej v četrtek ustavljali mimoidoče in jim podarjali kamne. Nekateri so se le zahvalili, drugi so se nasmejali, nekateri pa so nas celo povabili na sok. Presenečeni smo bili nad dejstvom, da lahko tako majhno dejanje nekomu polepša dan. Večina odzivov je bila pozitivnih, zato smo bili veseli te nove, zanimive izkušnje. Večkrat bi morali organizirati takšne projekte, da bi prišla prijaznost ljudem v navado.

(Visited 89 times, 1 visits today)