TRETJA MEDNARODNA DEJAVNOST UČENJA (LTTA) PROJEKTA ERASMUS+ »NIHČE NI OTOK« NA GIMNAZIJI PTUJ

 V času od 13. do 15. decembra je Gimnazija Ptuj gostila mednarodno dejavnost učenja, ki je potekala hibridno: na Ptuj je prišlo osem dijakov in dve profesorici iz gimnazije Rigas Juglas Vidusskola iz Rige v Latviji, kjer so se pridružili petnajstim ptujskim gimnazijcem in trem profesorjem, italijanski partnerji iz Averse pa so sodelovali prek spletnega orodja Zoom.

Prvi dan je bil namenjen raziskovanju in učenju besedišča, ki olajša komunikacijo, jo napravi natančnejšo in pripomore k izboljšanju odnosov v skupini. Dijakom omogoča, da izrazijo svoj odnos do tematike, pokažejo znanje, pa tudi občutke. V mednarodnih skupinah je potekalo živahno iskanje besed, pripovedovanje zgodb in razprava o besedilih. Popoldne so si ptujski in latvijski dijaki ogledali ptujsko knjižnico.

V torek so bile vse dejavnosti povezane z metodo Forum Theatre, katere uporaba je tudi eden od ciljev projekta. Vodila jih je strokovnjakinja Andreja Šmrgut Okrajšek. Te začetne delavnice bomo povezali z literarnimi besedili, nato pa se lotili pisanja prizorov, ki jih bomo predstavili na srečanju v Aversi. Seveda ni manjkal ogled Ptujskega gradu.

V sredo smo obiskali Narodno in univerzitetno knjižnico v Ljubljani. Latvijskim gostom je bila Ljubljana sicer zelo všeč, toda najbolj sta jih očarala naša šola in mesto Ptuj. Poimenovali so ga »skriti dragulj Slovenije«.

 

(Visited 45 times, 1 visits today)