25. 3. 2022 smo v sodelovanju s Kariernim centrom Maribor (VšečKAM in GREM) izpeljali 4 urno delavnico za dijakinje in dijake 3. letnikov. Delavnica je sestavni del vsebin kariernega kroga, ki ga vrtimo v okviru karierne orientacije na šoli od 2. do 4. letnika in vključuje razumevanje pomena načrtovanja kariere, ugotavljanje kompetenc, osebnostih lastnosti, sposobnosti, spretnosti, interesov, želja, vrednot in stališč, raziskovanje študijskih možnosti in zanimivih in primernih poklicev, načrtovanje osebnih, učnih in poklicnih ciljev.

Foto: Izziv

V S E B I N A  D E L A V N I C E

MOJI TALENTI IN INTERESI

Interaktivno prepoznavanje osebnostnih lastnosti, talentov, potencialov in kompetenc

spretnosti ter poklicev okviru reševanja izziva/naloge izdelava prototipa klaviature s tipkami.

KOMPETENCE IN POKLICI

Kako in kje realizirati svoje talente in potenciale – prepoznavanje pomena kompetenc

za opravljanje določenega poklica.

MOJA POT DO CILJA

Foto: Motivacija

 

Interaktivna delavnica je mladim ponudila možnost raziskovanja sebe in svojih interesov, kar jim bo v pomoč pri odločitvi glede izobraževanja in karierne poti. Preizkusili so se v izdelavi prototipa klaviature s tipkami. Skozi nalogo so raziskovali svoje talente, potenciale in kompetence (ustvarjalnost, inovativnost, ročne spretnosti, komunikacija, sposobnost timskega dela itd.), za opravljanje  poklicev o katerih razmišljajo.

 

Dijakinje in dijake je aktivnost motivirala, navdušenje nad rezultatom pa je razbrati s fotografij.

Foto: Uspeh

 

“Če sami ne naredimo načrta za svoje življenje, se nam lahko zgoditi, da se znajdemo v načrtu nekoga drugega. Koliko  vemo o tem, kaj so drugi predvideli za nas? Ne prav veliko.”  Prav zato je načrtovanje izobraževalnega procesa in kariere eden od pomembnih vidikov posameznikovega življenja.

Darja Rokavec

(Visited 15 times, 1 visits today)