Angleška glasbeno gledališka skupina je predstavila film z naslovom Jane Eyre. To je priredba istoimenskega romana angleške pisateljice Charlotte Brontё. Scenarij je bil napisan za gledališko predstavo, saj sva obe mentorici in vsi člani Angles upali, da bomo predstavo uprizorili na odru Gimnazije Ptuj. Ko se je izkazalo, da to ne bo mogoče, smo se odločili prizore posneti. Imeli smo en fotoaparat s funkcijo snemanja, en stativ, nekaj obljub in dobronamernih nasvetov, veliko dobre in močne volje, iznajdljivosti in predanosti. Snemali smo v obdobju omejitev in včasih je minilo več tednov, preden se je lahko zbrala zasedba enega prizora. Od pouka je manjša skupina izostala eno šolsko uro, ko smo v pravem »yorkshirskem« vremenu posneli prizor pred Gimnazijo Ptuj.

Tako je film Jane Eyre svojevrstno pričevanje o delu Angles v času, ko nismo mogli na oder.

Predvsem pa je to poklon dijakom in dijakinjam z izvrstnim jezikovnim in glasbenim znanjem, poklon tem zanesenjakom, ki so več kot dve leti ohranili zgodbo Jane Eyre v svojih srcih in besedilo scenarija v svojem spominu.

Od 4. letnikov, ki so skupini Angles ostali zvesti vsa gimnazijska leta, sta se mentorici poslovili z belimi vrtnicami, ki – kot v zgodbi Jane Eyre – ponazarjajo pot skozi trnje do uspeha in zadovoljstva.

Film so si ogledali dijaki in dijakinje 1. letnikov, ki so bili zelo prijetno občinstvo.

(Visited 42 times, 1 visits today)