Overcrowded, underturism, vacayfail … so tvorjenke, s katerimi smo se v našem razredu, 3.A, pobliže spoznali v sredo, 11. 5. 2022. Zadnjo uro tega dne smo namenili strokovnemu besedišču angleščine na področju turizma.

Uro je vodila dr. Biljana Božinovski s Fakultete za turizem Brežice, ene od fakultet Univerze v Mariboru. Predstavila nam je študij na tej fakulteti, toda najzanimivejši del ure je šele sledil.

Ogledali smo si interaktivni video, ki je prikazoval pobeg dveh mladih turistov s spodletelih počitnic v preobljudenem Parizu v Oslo, kjer sta doživela prisrčen sprejem. Tak način turističnega trženja je v današnjem času najpomembnejši, saj gledalca hitro in učinkovito pritegne. Spoznali smo različne vrste turizma, s katerimi se srečujejo moderna mesta, in se pogovorili o vzrokih za »over-« in »underturism« ter kdaj in zakaj je turizem, kot ga poznamo danes, sploh nastal.

Ponovili smo svoje znanje o tvorjenkah in se tudi spoznali z zelo priročno (še posebej za nas, dijake) spletno stranjo Oxford collocations.

https://www.freecollocation.com/

Ura je bilo dinamična, saj smo s sošolci morali sodelovati in z gostjo govoriti v angleščini. Ker smo »zgovoren« razred, ki takšne priložnosti ne dobi vsak dan, smo zelo uživali.

Lucija Dimovski Ivanuš, 3. A

(Visited 66 times, 1 visits today)