Po nekaj letnem premoru, smo se na Gimnaziji Ptuj ponovno udeležili ekipnega atletskega prvenstva. Atletsko tekmovanje je pri dijakinjah sestavljeno iz teka na 100m, 400m, 1000m, suvanja krogle, skoka v daljino ter višino in štafete 4x100m. Pri dijakih je dodatno še disciplina teka na 2000m. Za ekipni uspeh  štejeta 2 rezultata iz vsake discipline, seštevek vseh točk pa na koncu prinese ekipno uvrstitev. Iz tega vidika gre za zelo zahtevno tekmovanje že pri sestavljanju ekipe, za končen uspeh pa je pomemben vsak dosežen rezultat na tekmovanju.

Na področnem tekmovanju, ki je 23. 9. 2022 potekalo v Mariboru, je ekipa dijakov dosegla 2. mesto, ekipa dijakinj pa 3. Glede na število zbranih točk, se je obema ekipama uspelo uvrstiti na državno tekmovanje, s tem pa smo tudi dosegli zastavljeni cilj.

Državno tekmovanje je potekalo 5. 10. 2022 v Novi Gorici. Na tekmovanje smo se odpravili v sproščenem vzdušju z željo izboljšati skupno število točk glede na področno tekmovanje. Z odličnimi predstavami, borbenostjo, vztrajnostjo in požrtvovalnostjo, je obema ekipama to tudi uspelo. V izjemno močni konkurenci ostalih srednješolskih ekip, so dijaki dosegli 8. mesto, dijakinje pa 9. Glede na to, da so pri obeh ekipah velik del tekmovalcev predstavljali dijaki in dijakinje katerih glavni šport ni atletika, smo na rezultat zelo ponosni, obema ekipama pa iskreno čestitamo.

(Visited 64 times, 1 visits today)