V mesecu marcu je potekalo že tradicionalno tekmovanje za nemško bralno značko. Tekmovalo je skupaj 72 dijakov 1., 2. in 3. letnika. Tekmovanje je potekalo v dveh terminih, 18. 3. 2024 za dijake 2. letnika in 26. 3. 2024 za dijake 1. in 3. letnika.

Za vsak letnik so bili določeni dve besedili, ki so jih morali tekmovalci prebrati. Prebirali so različne žanre, od napetih kriminalk do ganljivih ljubezenskih romanov. Z branjem so širili svoj besedni zaklad, utrjevali in nadgrajevali svoje znanje nemškega jezika ter širili svoja obzorja.

Med dijaki 1. letnikov je tekmovalo 32 dijakov in osvojilo  9 srebrnih priznanj. Pri 2. letnikih je bila najbolj uspešna Maruša Šeruga iz 2. c, ki je premagala ostalih 28 udeležencev  in za svoj dosežek prejela zlato priznanje.  17 dijakov 2. letnika je prejelo srebrno priznanje. V kategoriji 3. letnik so bili od 11 tekmovalcev zelo uspešni 3 tekmovalci, ki so prav tako prejeli srebrno priznanje.

Čeprav nemška bralna značka ni tipično tekmovanje, saj je osnovni cilj bralnega tekmovanja  spodbujanje dijakov k branju v nemškem jeziku, smo vendarle zelo ponosni na 1 zlato in kar 29 srebrnih priznanj.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo in želimo še veliko prebranih knjig v nemščini!

Aktiv za nemški jezik

 

(Visited 56 times, 1 visits today)