Obiskujete 7., 8. ali 9. razred?

Vas veseli likovno ustvarjanje?

Če sta vaša odgovora pozitivna, vas vabimo, da zgrabite izziv in sodelujete na likovnem natečaju Gimnazije Ptuj Z nasmehom v očeh iščemo svoj svet.

 

  1. Natečaj ima dve različni tematiki. Izberite tisto, ki vas bolj nagovori, lahko pa svoj ustvarjalni izdelek prispevate za obe.

 

Maska

Epidemiološko izjemni čas je močno spremenil naše življenje in navade ter še vedno vpliva na naše razpoloženje in počutje. Stalna uporaba zaščitne maske je postala nepogrešljiv del vsakdana, del naše garderobe, nujni  dodatek in je del nas.

Ljudje stvari in predmete izbiramo tudi z estetskega zornega kota – torej  izbiramo tisto, kar nam je lepo in nam je všeč. Vabimo vas,  da s svojo kreativnostjo, z domišljijo, izvirnostjo in s sporočilnostjo  ustvarite maske, ki so nekaj posebnega: duhovite, barvite, slikovite, zanimivih oblik, dodatkov, predvsem pa z veliko pozitivne energije.

Masko lahko porišete, poslikate, oblepite, prešijete že obstoječo ali pa izrežete in oblikujete povsem svojo.

 

Med resničnim in virtualnim

Zaradi epidemioloških razmer sta računalnik in tehnologija postala pomemben in ključni dejavnik  za delo, učenje in komuniciranje. Soočeni smo z dvema  svetovoma, v katerih bivamo – resničnim in virtualnim. Virtualni svet je postal  druga realnost, v katero smo vpeti hote ali nehote. Kakšna je razlika med tema dvema svetovoma, kakšno je dojemanje in čustvovanje znotraj obeh? Je lahko virtualni svet nadomestek za realnost?

Naj bo to izziv za  ustvarjalnost. Za svoj likovni izraz lahko uporabite risbo, sliko ali kolaž v velikosti do  50 x 70 cm.

 

  1. Prijavnico in likovna dela pošljite do 30. 1. 2021 na naslov:

GIMNAZIJA PTUJ, VOLKMERJEVA CESTA 15, 2250 PTUJ, s pripisom za likovni natečaj.

 

  1. Tri najbolj ustvarjalna dela v vsaki tematiki bomo nagradili. Zmagovalce bomo razglasili ob praznovanju slovenskega kulturnega praznika na Prešernijadi, tradicionalni kulturni prireditvi Gimnazije Ptuj.

 

  1. Več o pogojih sodelovanja vam bodo posredovali vaši likovni pedagogi, ki so prav tako prejeli informacijo in vam bodo pomagali pri prijavi.

Razpis natečaja

Prijavnica

Soglasje

 

Dodatne informacije o natečaju dobite na e-naslovu: darja.rokavec@guest.arnes.si

ali na telefonsko številko 041 514 910.

 

Prepustite se domišljiji in ustvarjanju!

 

(Visited 206 times, 1 visits today)