5. oktobra obeležujemo svetovni dan učiteljev. Na ta dan pouk lahko poteka drugače, saj dijaki postanejo učitelji. Dijaki so se sovrstnikom predstavili z različnimi temami, na pomoč pa so jim priskočile mentorice: Irena Ljubec, Dobrinka Voršič Rajšp in Janja Terbuc.

Nekaj vtisov dijakov:

Filip Sitar 3. b, Migracije: Odločil sem se, da pripravim predstavitev na temo migracije in jo na najboljši način predam sošolcem. Pripravljal sem se več dni, zbiral podatke in vadil govor. V sredo 7.10.2020 sem pri uri geografije mojo delo tudi predstavil, sošolci so pridno sodelovali in poslušali. Izrazili so tudi svoja mnenja, ki so se med seboj tudi razlikovala. Od sedaj naprej še bolj spoštujem delo učiteljev oz. profesorjev, saj govoriti o neki temi 45 min ni tako lahko kot se zdi.

 

Mišel Fridl, 3. d Potapljanje in podvodni svet: Sem Mišel Fridl učenka 3.D razreda Gimnazije Ptuj. V petek 2.8.2020 sem sodelovala v projektu učenec poučuje. Predstavila sem potapljanje in podvodni svet. Učenci so se lahko naučili osnove potapljanja, se spoznali s potapljaško opremo in spoznali čudesa morja. Prav tako so si lahko ogledali prave posnetke s potopov in se spoznali s podvodnimi situacijami. Zame je ta izkušnja bila zelo pomembna in zanimiva, saj sem delila svojo strast z drugimi in stopila v vlogo profesorice v kateri sem zelo uživala.

 

Maja Vogrinec, 3. d: Krajinski park Šturmovci: Sem  Maja Vogrinec, dijakinja 3. d razreda. V petek, 2. oktobra 2020 sem se izkusila v vlogi profesorice biologije. Zame je bila izkušnja povsem nova, saj sem se prvič znašla na drugi strani učilnice v vlogi predavateljice. Priznam, prisotna je bila tudi trema, a na srečo sem predstavljala v svojem razredu, zato sem pred sošolce stopila s kančkom več odločnosti. V eni šolski uri sem predstavila Krajinski park Šturmovci, ki leži v naši neposredni bližini. S sošolci smo si ogledali rastline in živali, ki so značilne za to območje, prav tako pa sem predstavila vrste, ki so že na Rdečem seznamu redkih in ogroženih vrst. To temo sem predstavljala zato, ker v lanskem šolskem letu žal nismo mogli obiskati Šturmovcev  v živo.

Branka Šijanec

 

 

 

 

 

 

(Visited 159 times, 1 visits today)