14. 10. 2020 je na šoli potekala delavnica Tudi jaz sem tukaj. Namenjena je bila vsem 3. letnikom, zaradi trenutnih razmer pa smo jo lahko izvedli samo v 3. a.

Delavnica je bila izvedena v okviru Unescove mladinske platforme. Namen projekta je razširiti ozaveščenost o trenutnem položaju in vlogah žensk v družbi, ter o diskriminaciji in nasilju nad njimi. S tem bi poskušali vsem ženskam, še posebej mladim dekletom, vliti samozavest in jih spodbuditi k razmišljanju da so tudi one vredne in sposobne doseči enak položaj na poslovnem, akademskem, športnem področju… kot moški.

Delavnico je izvedla zunanja izvajalka Melissa Smovnik s sodelavci Inštituta za proučevanje enakosti spolov, razdeljena je bila na dva dela po 45 minut.

Prvi del je bil namenjen okrogli mizi, kjer so se dijaki skupaj z gostjo  z Inštituta za proučevanje enakosti spolov – IPES, pogovarjali o temah navezujočih se na (ne)enakost spolov in vlogo žensk v sodobni družbi.

Drugi del je bil  namenjen delu po skupinah. Dijaki  se razdelili v skupine po 4-5 oseb in skupaj izdelali kratko predstavitev o možnih rešitvah za eno izmed prej predelanih tem.

Branka Šijanec

 

(Visited 81 times, 1 visits today)