Dijaki od 1. do 3. letnika, ki se učijo francoščino kot drugi tuji jezik, so letos sodelovali na bralnem tekmovanju Le rat de bibliothèque, ki ga organizira Mladinska knjiga.

Dijaki so izbirali med nižjo in višjo ravnjo težavnosti ter prebrali eno ali dve knjigi. Na nižji ravni so prebirali biografijo slavne francoske znanstvenice poljskega rodu Marie Curie kot jo pripoveduje njena vnukinja in delo – zbirko različnih zanimivih praznovanj v Franciji in njenih prekomorskih ozemljih »Les quatre saisons en fête«, na višji ravni pa literarno klasiko Madame de Segur Sofijine težave »Les malheurs de Sophie« in sodobno zgodbo, navezano na Praznik glasbe Margotin klavir oz. »Le piano de Margot«.

Priprava na bralno tekmovanje je potekala v 2. in 3. letniku. Večina od 25 dijakov je prebrala vsaj eno delo, spletnega tekmovanja na portalu DMFA med 4. in 14. majem pa se je udeležilo 13 dijakov. Osem dijakov je doseglo več kot polovico možnih točk in zato prejelo priznanje.

Izmed vseh prejemnikov priznanj v Sloveniji je bilo izžrebanih  pet »knjižnih moljev« , ki so prejeli knjižno nagrado – med njimi je tudi naša dijakinja 3. letnika Eva Savič.

Čestitamo vsem bralkam in bralcem!

(Visited 36 times, 1 visits today)