Dijaki in dijakinje 1. c smo se v ponedeljek, 24. 10. 2022, v okviru narodne izmenjave odpravili v Celje, kjer smo spoznali svoje vrstnike iz Gimnazije Lava – Celje. 

 

Zjutraj smo ob spremstvu razredničarke Simone Kokol in sorazredničarke Eve B. Vilčnik z vlakom odpravili proti Celju. Po dobri uri vožnje smo vznemirjeni izstopili na postaji, kjer so nas že čakali dijaki ter profesorica gostiteljske šole. Najprej smo se odpravili proti gimnaziji in spoznali še preostale dijake, skupno druženje pa smo pričeli s predstavitvijo zgodovine mesta Celje. Dijaki so z nami delili svoje glasbene talente in doma narejene dobrote. Nato smo se razdelili v skupine in si na hitro ogledali res veliko šolo, v kateri bodo naši vrstniki preživeli nadaljnja štiri leta šolanja. Nadaljevali smo z ogledom mesta, kjer so nam gostitelji v vlogah vodičev predstavili večje znamenitosti, to so npr. mestna knjižnica, cerkev in pa kip Alme Karlin, svetovne popotnice. Obiskali smo tudi pokrajinski muzej, vse prijetne trenutke pa smo morali ujeti v objektiv kamere, saj so fotografije dijaki potrebovali kot dokaz, da so svoje delo vodenja res opravili. Spoznavanje smo nekateri nadaljevali ob kavi, nekateri pa so tudi obiskali prodajalno kebaba Aga Kebap, kjer smo si lahko, po besedah Celjanov, Ptujčani privoščili »najboljši kebab na svetu«. Počasi smo se odpravili nazaj proti šoli, kjer nas je že pričakalo toplo kosilo, presenetili pa so nas tudi s sladoledom, ki so ga naredili s pomočjo tekočega dušika. Čas druženja se je bližal koncu, zato smo se poslovili in se z vlakom odpravili nazaj proti Ptuju. 

 

Za nami je bil zanimiv dan, prepleten z novimi prijateljskimi vezmi, veselimo pa se že našega novega srečanja spomladi, katerega organizatorji bomo mi, dijaki Gimnazije Ptuj. 

  

Manja Cafuta, Špela Godec, Maruša Šeruga, dijakinje 1. c Gimnazije Ptuj

(Visited 112 times, 1 visits today)