V petek, 30. 9. 2022, je na Gimnaziji Ptuj potekal sprejem novincev, ki ga je po lanskoletni zmagi za nagrado pripravil 2. a-oddelek. Prireditev se je začela ob 12. 30 v športni dvorani z nagovorom dijakinje 2. a-razreda, Tinke Munda. Predstavila je igre in komisijo v sestavi  Nike Šerdoner, predsednice dijaške skupnosti, Davida Cigule, predstavnika organizatorja, ter  profesoric Marije Holc in Renate Merc Furman.  

Prva igra je od dijakov 1. letnikov zahtevala pripravo plesne koreografije na izbrano pesem. Zmagovalca je  izbrala publika z najglasnejšim aplavzom. Tega so si prislužili dijaki 1. š s pesmijo Lagano (Challe Salle).    

Športni oddelek je bil tudi najuspešnejši pri naslednji igri, ko so morali dijaki v dvojicah med hrbti prenašati balone. Tudi po zadnji igri, vleki vrvi, so dijaki 1. š ohranili prednost ter tako zmagali. Predsednica dijaške skupnosti je simbolično okronala eno izmed dijakinj športnega oddelka za fazanko leta.   

S to prireditvijo so se tako novinci predstavili vsem dijakom in profesorskemu zboru Gimnazije Ptuj in bili sprejeti med dijake Gimnazije Ptuj. 

 

Klara Tement, 2. a

(Visited 134 times, 1 visits today)