To leto smo sprejem novincev organizirali dijaki 2. š, lanski zmagovalci. Naša naloga je bila, da pripravimo zabavno in zanimivo tekmovanje, kjer bi se dijaki med seboj povezali, sodelovali, in kar je najpomembneje, zabavali. 

Organizacija ni bila preprosta. Pri razredni uri smo se dogovarjali, kako bo dogodek potekal, katere igre bomo izvedli, sestaviti pa smo morali tudi seznam pesmi, na katere bi dijaki 1. letnikov lahko pripravili plesno koreografijo. Določili smo žirijo in ostale vloge ter si jih razdelili v razredu.

Nekaj dni pred dogodkom smo prvim letnikom podrobno pojasnili pravila, medtem ko so predstavniki razredov izžrebali naslednje pesmi: 1. a En seli s tabo skupine Biseri, 1. b pesem Hey Mickey izvajalca Baby Tate, 1. c Iz pekla do raja Jana Plestenjaka, 1. d skladbo Tanje Žagar z naslovom Pet poljubov, 1. š pesem z naslovom Moj kar Eneja Stanovnjika in 1. u skladbo Fireball izvajalca Pitbull.

Medtem ko so dijak pridno vadili plesne korake, smo mi poskrbeli za vse potrebno. S hišnikom smo se dogovorili za ozvočenje, hkrati pa smo prosili profesorja športne vzgoje, da nam je na dan dogodka pomagal pripraviti tribune.

Sprejem novincev je potekal v sredo, 4. 10. 2023. Najprej so se dijaki po posameznih oddelkih predstavili s plesom, medtem ko je tričlanska komisija ocenjevala izvirnost izvedbe in kostumov. Tudi gledalci so imeli priložnost navijati za svoje favorite. Najbolj prepričljiv razred je bil nagrajen z najmočnejšim aplavzom in dodatnima dvema točkama, tako so zmagovalci prve naloge postali dijaki 1. u.

Sledil je spretnostni poligon, v katerem so morali štirje dijaki iz posameznega razreda, prenesti žogico čez ovire. Zmagovalci te igre so bili dijaki iz 1. b.

Zasluženo so zmagali dijaki 1. u, ki jih drugo leto čaka odgovorna naloga, ko se bodo sami preizkusili v pripravi programa za sprejem novincev.

Upamo, da se prvi letniki sedaj na gimnaziji počutijo popolnoma sprejete, saj so še zadnji preizkus pred starejšimi dijaki opravili več kot odlično.

                                                          

Dijaki 2. š oddelka

(Visited 21 times, 1 visits today)