V petek, 5. aprila, smo dijaki, ki obiskujemo izbirni predmet Geografija, šli v Maribor, kjer smo imeli geografsko obarvan dan. Prvo dejavnost so vodili študentje geografije, ki so nas po skupinah vodili skozi terenske vaje, kot na primer merjenje hrupa in vročine v različnih predelih mesta, opazovanje vegetacije in različnih zelenih površin, in podobno. Ko smo z vajami končali, smo se spet zbrali skupaj in predstavili, kaj smo v tem času počeli in se novega naučili. 

Drugi del dneva je potekal na Filozofski fakulteti, kjer smo imeli dva sklopa predavanj. Prvo predavanje so izvedli trije študentje, ki so na kratko predstavili študij geografije in pripomočke, s katerimi si pri študiju pomagajo. Drugo predavanje je vodil red. prof. dr. Igor Žiberna, ki je govoril o vesolju, kako ločimo planete od nebesnih teles, kje je meja med tema dvema. Predavanje je nato nadaljeval z Zemlji podobnimi planeti in njihovim odkrivanjem.

Najbolj me je navdušilo delo na terenu, saj sem lahko sama izkusila, kako je biti študent geografije. S sošolko sva ugotavljali, katerih rastlin je največ v Mariboru in se podučili o različnih tipih in namenu zelenih površin v mestih. Izvedba tega dneva je bila zelo uspešna, zanimiva in poučna.

Tinka Munda, 3. A

(Visited 46 times, 2 visits today)