Državno prvenstvo srednjih šol v športnem plezanju PDF natisni E-pošta

V sredo, 25. 1. 2012, je v Ljubljani potekalo državno prvenstvo srednjih šol v športnem plezanju. Tekmovanja sta se udeležili tudi dijakinji naše šole Špela Cvetko in Eva Zmazek. Špela je med mlajšimi dijakinjami osvojila peto mesto, naslov druge najboljše v državi pa je po odličnem plezanju  pripadel Eva Zmazek. Čestitamo!

 
Zimski tabor športnih oddelkov na Rogli PDF natisni E-pošta
20.–24. 1. 2012

V okviru obveznostih aktivnosti, ki jih morajo opraviti dijaki športnih oddelkov, so se tudi letos dijaki 1. š in 2. š odpravili na Roglo, kjer so pridobiivali nove smučarske veščine. Kljub zelo zeleni zimi v dolini nas je že v petek, 20. 1. 2012, pričakala bela in izjemno mrzla ter vetrovna Rogla. Prvi dopoldan je potekalo razporejanje dijakov v skupine glede na njihovo smučarsko predznanje. Izrazi na njihovih licih so takrat kazali zelo različna čustva. Pri nekaterih strahospoštovanje do smuči, nervoza, spet pri drugih popolna sproščenost. Svoje predznanje so nadgrajevali v štirih skupinah pod budnim očesom mentorjev Igorja Soline, Gorazda Ojsterška, Davida Hameršaka in Aleša Bezjaka. Do torka je vsak posameznik pri svojem smučanju vidno napredoval.
Seveda so dijaki na taboru ohranjali športno kondicijo s popoldanskimi športnimi aktivnostmi v telovadnici. Dan se je za dijake zaključil v učilnici, kjer so se izmenično učili geografijo, zgodovino in matematiko. Dijake sta na tabor spremljala tudi razrednika Igor Šeruga in Boštjan Šeruga.

Utrinki s tabora

Več ...
 
Rokometaši ptujske gimnazije prvi na Madžarskem PDF natisni E-pošta

20.–22. 1. 2012

V času rokometne mrzlice v Evropi so se ptujski gimnazijci na povabilo gimnazije Gaborja Denesza iz čudovitega mesta Szegeda, ki ni poznano samo po izvrstnem golažu in salamah, ampak ima tudi bogato zgodovino, udeležili mednarodnega rokometnega turnirja na Madžarskem. Turnirja so se udeležili že drugo leto zapored. Pomerili so se z vrstniki iz Romunije, Slovaške, domačini in z našimi starimi znanci, gimnazijo iz Gjonka na Madžarskem. Na turnirju, ki je potekal dva dni, so naši gimnazijci prikazali suvereno igro na vseh tekmah in zasluženo osvojili prvo mesto. Za prikazano igro gre pohvala vsem igralcem, ki so poleg športnih užitkov doživeli še marsikaj zanimivega.

 
<< Začetek < Prejšnja 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 Naslednja > Konec >>

Stran 501 od 564