Ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč PDF natisni E-pošta

V soboto, 19. novembra 2011, ob 17. uri je pred Mestno hišo  na Ptuju  potekala obeležitev Svetovnega dneva spomina na žrtve prometnih nesreč. Prireditev je pripravilo več ptujskih šol: OŠ Ljudski vrt, OŠ Mladika, Strojna šola in Gimnazija Ptuj skupaj s SPV Mestne občine Ptuj. S kratkim program, ki je jasno pokazal doživljanje mladih, ki so izgubili sošolca in prijatelja v prometni nesreči, razdeljevanjem svetlobnih teles in misli ter prižiganjem svečk smo opozarjali na dejstvo, da smo vsi odgovorni za varnost v cestnem prometu. In vsi lahko naredimo nekaj za varnejšo pot.  Na to smo opozarjali s sloganom, ki je bil vodilo že v lanski akciji »Dobre želje uresničujmo z dejanji!«. Vsi želimo sočloveku pomagati in ob premagovanju bolečine izrečemo dobre želje, a naj te želje ne ostanejo le besede. Naj postanejo dobre želje dejanja, vsak se lahko potrudi za večjo varnost v prometu.
Prireditve se je udeležilo 25 dijakov Gimnazije Ptuj, ki jih je spremljala profesorica Irena Ivanuš.

Irena Ivanuš

 
Napoved dogodkov, 5.‒9. 12. 2011 PDF natisni E-pošta

6. 12. 2011 / Pisanje apelov za osvoboditev političnih zapornikov
Apele bomo pisali v okviru akcije Amnesty International v avli šole. Dejavnost vodita profesorici Vida Otič in Aleksandra Pal.

PRISPEVEK

__________________________________________________________

6. 12. 2011 / Ogled filma Akvarij v Mestnem kinu Ptuj
Predstava, ki se začne ob 13.40, je namenjena dijakom prvih letnikov (razen 1. š). Predstavo podarja LAS MO Ptuj in je za dijake Gimnazije Ptuj brezplačna. Spremljevalci: 1. a  – Aleksandra Čurin, 1. b – Eva Milošič, 1. c – Jelka Kosi, 1. d – Peter Marčič, 1. e – Dušan Fišer

__________________________________________________________

6. 12. 2011 / Pisni del izpita DSD
Izpit bo potekal v učilnici 24 od 7.30 do 13.00. Seznam za nadomestne učilnice bo posredovan učiteljem, ki imajo v učilnici ta dan pouk, izobešen bo v zbornici in na oglasni deski za dijake. Vse dijake prosimo, da se ta dan ne zadržujejo na hodniku pred učilnico 24.

__________________________________________________________

7. 12. 2011 /  Področno prvenstvo v košarki v Slovenski Bistrici
Košarkarsko tekmo bosta odigrala  Center srednjih šol Slovenska Bistrica in Gimnazija Ptuj. Vodja ekipe Gimnazije Ptuj je Lovro Beranič.

PRISPEVEK

__________________________________________________________

7. 12. 2011 / Strokovni ogled transfuzijskega oddelka ptujske bolnišnice
Ogled je organiziran za zainteresirane dijake 3. letnikov. Vodja dejavnosti je profesorica Alenka Valentin.

__________________________________________________________

8. 12. 2011 / Šolsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje

PRISPEVEK

__________________________________________________________

 
Svetovni dan boja proti aidsu PDF natisni E-pošta
1. 12. 2011

Dan boja proti aidsu vsako leto obeležimo tudi na Gimnaziji Ptuj. Dijaška skupnost je postavila stojnico, na kateri so predstavniki dijaške skupnosti dijakom delili raznovrsten informativni material. Cilj takih preventivnih akcij je informiranje in ozaveščanje mladih ter skrb za odgovorno ravnanje vsakega posameznika.

Letošnji svetovni dan boja proti aidsu je usmerjen v razumevanje skupin z večjim tveganjem in nadgradnja preventivnih aktivnosti. Najbolj prizadeto območje na svetu ostaja podsaharska Afrika, kjer živi 22,9 milijona HIV-pozitivnih ali 68 odstotkov vseh okuženih po svetu.

Naši aktivisti Primož, Lenka in Nika

 
<< Začetek < Prejšnja 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 Naslednja > Konec >>

Stran 501 od 551