Področno prvenstvo v rokometu za dijakinje in dijake PDF natisni E-pošta

Letos je področno prvenstvo v rokometu za dijakinje in dijake srednjih šol gostila Gimnazija Ormož. V konkurenci dijakov sta se pomerili ekipi domače gimnazije in gimnazije iz Ptuja.
Večni derbi dveh gimnazij je tokrat drugič zapored pripadel gimnazijcem iz Ptuja, ki so po prikazani igri zasluženo zmagali z rezultatom 29:17.
Za Gimnazijo Ptuj so nastopili:
Koštomaj, Cvetko T., Cvetko R. 1, Benčič 1, Janžekovič 4, Toš 4, Jerenec 2,Verdenik 5, Čuš 1,Kenda, Pravdič 1, Leben 1, Žuran 4, Reisman, Pukšič 2.
Dijaki ptujske gimnazije so se tako uvrstili v četrtfinale. Prav tako dijakinje, čeprav brez borbe, ker ormoške gimnazijke niso imele ekipe.

Tomaž Zemljič

 
VABILO PDF natisni E-pošta

Tekmovanje za Dominkovo priznanje

ŠOLSKO TEKMOVANJE V ZNANJU ASTRONOMIJE

Šolsko tekmovanje v znanju atronomije bo v četrtek, 1. 12. 2011. Tekmovalci se zberejo  v učilnici 17 ob 12.45. Prijava na tekmovanje bo potekala neposredno pred tekmovanjem.
Trajanje tekmovanjaod 13.00 do 14.30
Dovoljeni pripomočki:  dijaki prinesejo svoj risalni in pisalni pribor, vrtljivo zvezdno karto (tisti, ki jo imajo) in žepni kalkulator (ki NI mobilni telefon)
Tekmovalci, ki dosežejo več kot 75% točk, prejmejo srebrno priznanje in se udeležijo državnega tekmovanja iz znanja astronomije, kjer se bodo potegovali za zlato priznanje.

Valjeni!

Dodatne informacije: Jasmina Jančič ( Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ) / http://web.me.com/fizika/Ptuj/Home.html

 
Sprejem za goste iz Singapurja PDF natisni E-pošta
24. 11. 2011

Po dolgi poti iz Singapurja so v torek popoldan dijaki in dva profesorja iz partnerske šole Millenia Institute končno prispeli na Ptuj. Dijakinje, ki sodelujejo v projektu, in mentorici Darja Rokavec in Irena Ivanuš so včeraj zanje pripravile sprejem v kulturni dvorani Gimnazije Ptuj. Po dobrodošlici z domačim hlebcem kruha in soljo ter pozdravu ravnateljice, so predstavile kulturne in druge značilnosti Slovenije ter posebnosti, ki bi jih o nas moral poznati vsak tujec, naše mesto, življenje v šoli in nekaj naših glasbenih telantov. S plesom in petjem so jih pozdravili tudi otroci iz Vrtca Ptuj, s katerim uspešno sodelujemo v ASP mreži Unesco šol. Brez naše mogočne demonske maske kurenta seveda ni šlo. Singapurska dekleta so jim skupaj z našimi zavezala robce in njihovi zvonci so zapeli v radostnem plesu okrog njih.

Sprehodili so se še po šoli, pokukali v učilnice in pri pouku pozdravili naše dijake in profesorje ter izvedli debato o nezdravem načinu življenja mladostnikov. Danes pa  so se že odpravili na izlet po Sloveniji. V treh dneh si bodo ogledali Škocjanske jame, Piran, Kras in Štanjel, Muzej 1. svetovne vojne Kobarid, Trento, Bolnico Franjo in Ljubljano. V šoli se ponovno  vidimo v ponedeljek. Izmenjave AEC

 
<< Začetek < Prejšnja 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 Naslednja > Konec >>

Stran 506 od 551