VABILO PDF natisni E-pošta
ŠOLSKO TEKMOVANJE V ZNANJU GEOGRAFIJE

Tema letošnjega tekmovanja je GOZD – RANJENA PLJUČA NAŠEGA PLANETA. Tekmovanje, ki je sestavljeno iz pisnega in terenskega dela, poteka individualno na treh nivojih: šolsko, območno in državno.

Seznam literature

Ker je literatura v veliki večini dosegljiva na spletnih straneh, uporabljajte samo tisto stran, ki se vam odpre ob kliku na povezave. Izjema so članki in sestavki, ki so namenjeni kot vir v celoti. Testni del tekmovanja za srednje šole lahko obsega tudi vprašanja iz splošnega znanja geografije.

SEZNAM PRIPOROČENE LITERATURE

Šolsko tekmovanje bo v torek, 10. 1. 2012 ob 14.00, na Gimnaziji Ptuj.

Dijaki se na tekmovanje prijavite pri profesorici Janji Terbuc najkasneje do petka, 16. 12. 2011.

 
Predavanje in prevajalska delavnica Jakoba J. Kende PDF natisni E-pošta

30. oktobra 2011 nas je že šestič obiskal priznani slovenski prevajalec in vsestranski ustvarjalec Jakob J. Kenda. Srečanje so v okviru predmeta slovenska književnost in prevodi (predmet 4. e-oddelka) in v povezavi s knjižničnim informacijskim znanjem organizirale profesorice Marija Holc,  Alenka Ketiš, Dušanka Pešec,  Slavica Bratuša in knjižničarka Jelka Kosi. Enournega predavanja o prevajalskem poklicu in umetnosti prevajanja se je v kulturni dvorani Gimnazije Ptuj poleg 4. e-oddelka udeležilo še 70 zainteresiranih dijakov in profesorjev naše šole. Kenda je ponovno navdušil s predstavitvijo svojih izkušenj in sloga prevajanja. Srečanje z dijaki 4. e-oddelka se je nadaljevalo s triurno prevajalsko delavnico z analizo in prevodom govora Baraka Obame.

Jelka Kosi


 
Pri prijateljih na Dunaju PDF natisni E-pošta

Pred koncem lanskega šolskega leta so nas dijaki dunajske gimnazije Bertha von Suttner – Schulschiff obiskalj ter spoznali najstarejše slovensko mesto Ptuj in prestolnico Ljubljano. V dveh kratkih dneh smo se sodelujoči v izmenjavi lahko komaj dobro spoznali, v letošnjem šolskem letu pa smo druženje nadaljevali.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 Naslednja > Konec >>

Stran 520 od 572